TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 27., vasárnap

Van új a cukkini alatt

azŐJÉ betmutatja
CUKKINI '14
episode7
Borítsunk cukkinit a múltra
A béketárgyalások kudarcot vallottak, a reszelő újból támadásokat indít...
A cukkini amíg és ahogy tudja tartja magát...
...és még mindig vannak tartalékai. 














CUKKINI ALATT SÜLT LAZACFILÉ 
      SNIDLINGES-SÁRGARÉPÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé
40 dkg cukkini
2 tojás
5 dkg liszt 
1/2 citrom
25 dkg rizs
10-15 dkg sárgarépa
1 cs. snidling (metélőhagyma) 
fehérbor  (kb.1 dl) 
szerecsendió
A lazacfiléket megcsepegtetjük a citromlevével, besózzuk és egy olajozott tepsibe tesszük, egy kevés fehérbort vagy vizet öntünk alá.
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, ráütjük a tojásokat, sózzuk és szerecsendióval ízesítjük, összekavarjuk, reszelt citromhéjjal pikánssá tesszük. Az így kapott masszát ügyesen elosztjuk a lazacfilék tetején és gázsütő 6 fokozatán 20-25 perc alatt megsütjük.
A sárgarépát apró kockákra daraboljuk és hagyományos módon, a rizzsel együtt készítjük el, és a végén aprított snidlinget keverünk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése