A cukkini amellett, hogy nagyon fincsi és „semleges” ízének köszönhetően, szinte bármilyen ízvilág irányába elvihető; egészséges, diétákba is jól beilleszthető, mert kalóriatartalma kicsi (1kg, csak 150 kcal.), koleszterin mentes, és jó hatással van a szívünkre is.
TEJSZÍNES BURGONYÁS CUKKINIFŐZELÉK,
TEJSZÍNES BURGONYÁS CUKKINIFŐZELÉK,
ÚJHAGYMÁVAL ÉS BACONBA TEKERT PULYKAMÁJJAL
Hozzávalók:
1 kg cukkini
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 szál újhagyma
2 dl tejszín
3 db babérlevél
csombor (borsikafű)
őrölt kömény
só
50-60 dkg pulykamáj
3 ger. fokhagyma
szeletelt bacon
tej
A pulykamájakat ügyesen, két félre vágjuk, egyszer-kétszer megböködjük villával, és fokhagymás tejben, egy éjszakát pácoljuk.
Másnap lecsepegtetjük, leitatjuk róluk a tejet és bacon szeletekbe göngyölve, egy serpenyőben pirosra sütjük őket.
A cukkinit lereszeljük és aprított, üvegesre pirított vöröshagymán, megsózva addig pároljuk amíg szépen kiengedi a levét.
A burgonyát kis kockákra vágjuk és a cukkinihez adjuk, babérlevéllel, csomborral és köménnyel ízesítjük.
Csak annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, puhára főzzük, hozzáadjuk a tejszínt, és sűrűre főzzük, utóízesítjük.
Tálalás előtt felkarikázott újhagymát keverünk bele, de ezzel már nem főzzük, hogy friss, roppanós maradjon.
A cukkinit lereszeljük és aprított, üvegesre pirított vöröshagymán, megsózva addig pároljuk amíg szépen kiengedi a levét.
A burgonyát kis kockákra vágjuk és a cukkinihez adjuk, babérlevéllel, csomborral és köménnyel ízesítjük.
Csak annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, puhára főzzük, hozzáadjuk a tejszínt, és sűrűre főzzük, utóízesítjük.
Tálalás előtt felkarikázott újhagymát keverünk bele, de ezzel már nem főzzük, hogy friss, roppanós maradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése