TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. július 20., hétfő

Cukkini és burgonya azaz Főzelék liszt nélkül

A cukkini amellett, hogy nagyon fincsi és „semleges” ízének köszönhetően, szinte bármilyen ízvilág irányába elvihető; egészséges, diétákba is jól beilleszthető, mert kalóriatartalma kicsi (1kg, csak 150 kcal.), koleszterin mentes, és jó hatással van a szívünkre is.


 













TEJSZÍNES BURGONYÁS CUKKINIFŐZELÉK,
   ÚJHAGYMÁVAL ÉS BACONBA TEKERT PULYKAMÁJJAL
Hozzávalók:
1 kg cukkini
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma 
2 szál újhagyma
2 dl tejszín
3 db babérlevél
csombor (borsikafű)
őrölt kömény
50-60 dkg pulykamáj
3 ger. fokhagyma
szeletelt bacon
tej
A pulykamájakat ügyesen, két félre vágjuk, egyszer-kétszer megböködjük villával, és fokhagymás tejben, egy éjszakát pácoljuk. 
Másnap lecsepegtetjük, leitatjuk róluk a tejet és bacon szeletekbe göngyölve, egy serpenyőben pirosra sütjük őket.
A cukkinit lereszeljük és aprított, üvegesre pirított vöröshagymán, megsózva addig pároljuk amíg szépen kiengedi a levét. 
A burgonyát kis kockákra vágjuk és a cukkinihez adjuk, babérlevéllel, csomborral és köménnyel ízesítjük.
Csak annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, puhára főzzük, hozzáadjuk a tejszínt, és sűrűre főzzük, utóízesítjük.
Tálalás előtt felkarikázott újhagymát keverünk bele, de ezzel már nem főzzük, hogy friss, roppanós maradjon.



    
  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése