TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 15., kedd

Mert megkívántam

Ez így alakult; megkívántam, ezt, ilyent, semmi mást, levest, forró hangulatút.

 














KUKORICÁS BURGONYALEVES, KORIANDERREL
Hozzávalók:
80 kg burgonya
25-30 dkg kukorica (lehet konzerv is)
1 ek. koriander mag
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
fűszerpaprika
bors, só 
olívaolaj 
petrezselyem vagy koriander zöldje 
fakultatív módon chili
A vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, a koriandermagot és a fokhagymát és mozsárban összezúzzuk.
A vöröshagymát forró zsiradékon megfuttatjuk, közé dobjuk a zúzott fokhagymát és koriander magot, majd jöhet a burgonya amit meghintünk egy kicsi fűszerpaprikával, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük bő egy liter vízzel, puhára főzzük, közben beleszórjuk a kukoricát (ha konzervet használunk elég csak a végén belemelegíteni). Amikor már minden szépen megpuhult, kb. 1/4 részét kivesszük és simára turmixoljuk, majd visszaöntve a levesbe ezzel sűrítjük, ezzel tesszük töményebbé
Tálalás előtt durvára aprított petrezselyem (koriander) zölddel  bőven meghintjük.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése