KUKORICÁS BURGONYALEVES, KORIANDERREL
Hozzávalók:
80 kg burgonya
25-30 dkg kukorica (lehet konzerv is)
1 ek. koriander mag
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
fűszerpaprika
bors, só
olívaolaj
petrezselyem vagy koriander zöldje
fakultatív módon chili
A vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, a koriandermagot és a fokhagymát és mozsárban összezúzzuk.
A vöröshagymát forró zsiradékon megfuttatjuk, közé dobjuk a zúzott fokhagymát és koriander magot, majd jöhet a burgonya amit meghintünk egy kicsi fűszerpaprikával, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük bő egy liter vízzel, puhára főzzük, közben beleszórjuk a kukoricát (ha konzervet használunk elég csak a végén belemelegíteni). Amikor már minden szépen megpuhult, kb. 1/4 részét kivesszük és simára turmixoljuk, majd visszaöntve a levesbe ezzel sűrítjük, ezzel tesszük töményebbé.
Tálalás előtt durvára aprított petrezselyem (koriander) zölddel bőven meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése