Kar a karé, láb a lábé, de ha láb a karé, akkor kar a lábé ? XD
Történt egyszer, pontosabban pár évvel ezelőtt, szóval a közelmúltban, nem is olyan rég, talán 2 - 8 éve, hogy nekiálltam kertészkedni.
Tehát, vásároltam egy tasak szárzeller magot és odaadtam a Mamikámnak, hogy ültesse el. Kis idő múltán (mert tudom, hogy egy pár óra kell a tökéletes növény kifejlődéséhez) érdeklődtem, hogy kikelt-e már. Mivel nemleges választ kaptam, egy életre elment a kedvem a kertészkedéstől.
A kerti munkából azért kiveszem a részem, például szívesen szedek ribizlit, málnát esetleg egerest, karós babot és kukoricát, de! kizárólag marmagasságban.
Tehát, vásároltam egy tasak szárzeller magot és odaadtam a Mamikámnak, hogy ültesse el. Kis idő múltán (mert tudom, hogy egy pár óra kell a tökéletes növény kifejlődéséhez) érdeklődtem, hogy kikelt-e már. Mivel nemleges választ kaptam, egy életre elment a kedvem a kertészkedéstől.
A kerti munkából azért kiveszem a részem, például szívesen szedek ribizlit, málnát esetleg egerest, karós babot és kukoricát, de! kizárólag marmagasságban.
A Mamikánál szinte naponta érdeklődtem a szárzelleremől, próbáltam felelősséggel követni az első saját termesztésű és rendkívül egészséges zöldségfélém növekedését.
Aztán egyszer elhangzott a mondat, amit az emberfia, rémálmaiban sem hall szívesen,
EZ NEM AZ!
A zeller nem így néz ki!
Próbáltam, nagy szakértelemmel nyugtatgatni a Drága Mamit, hogy biztos majd később alakul ki az igazi zellerszár forma.
De nem.
Te, ennek a levele is másféle, menj ki nézd meg! Hát, persze; azt se tudom melyik a Mi! kertünk; lehet, hogy a ribizlit is a szomszédéról szedtem.
Lényeg a lényeg, a szárzeller magból, csodálatos, 4,96 kg-os karalábé termett és ez a sajátom :)
FRISSLEVES, BORSMENTÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg karalábé
30 dkg újburgonya
3-4 szál újhagyma
3 dkg vaj
2 dl tej
2 ek. liszt
petrezselyemzöld
borsmenta
bors, só
A vaj picikét előpároljuk a kockára vágott karalábét (kicsit meg is lehet pirítani), majd hozzáadjuk az újburgonyát. Felöntjük bő 1 liter vízzel, sózzuk és borsozzuk, puhára főzzük.
Közben a tejből és a lisztből habarást készítünk, és besűrítjük a levesünket.
Az újhagymát és a mentát, valamint a petrezselyemzöldet felaprítjuk és a levesbe szórjuk.
Ízlés szerint, egy picike cukorral finomíthatjuk.
Aztán egyszer elhangzott a mondat, amit az emberfia, rémálmaiban sem hall szívesen,
EZ NEM AZ!
A zeller nem így néz ki!
Próbáltam, nagy szakértelemmel nyugtatgatni a Drága Mamit, hogy biztos majd később alakul ki az igazi zellerszár forma.
De nem.
Te, ennek a levele is másféle, menj ki nézd meg! Hát, persze; azt se tudom melyik a Mi! kertünk; lehet, hogy a ribizlit is a szomszédéról szedtem.
Lényeg a lényeg, a szárzeller magból, csodálatos, 4,96 kg-os karalábé termett és ez a sajátom :)
FRISSLEVES, BORSMENTÁVAL
30 dkg karalábé
30 dkg újburgonya
3-4 szál újhagyma
3 dkg vaj
2 dl tej
2 ek. liszt
petrezselyemzöld
borsmenta
bors, só
A vaj picikét előpároljuk a kockára vágott karalábét (kicsit meg is lehet pirítani), majd hozzáadjuk az újburgonyát. Felöntjük bő 1 liter vízzel, sózzuk és borsozzuk, puhára főzzük.
Közben a tejből és a lisztből habarást készítünk, és besűrítjük a levesünket.
Az újhagymát és a mentát, valamint a petrezselyemzöldet felaprítjuk és a levesbe szórjuk.
Ízlés szerint, egy picike cukorral finomíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése