TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. július 22., szerda

Zöldbab és lacsó azaz Lecsó

Ez van, ezt kell szeretni; most éppen zöldbab.
A zöldbab egyébként kevés szénhidrátot tartalmaz, könnyen emészthető, fehérje is csak kis mennyiségben van jelen benne, tehát ajánlatos beépíteni a fogyókúrába. 
Vitamin tartalma viszont ölég jelentős (C-,B1-, B2-, B9-, A- provitamin).
De ásványianyag és rosttartalmáról se feledkezzünk meg.














SERTÉSJAVA ZÖLDBABOS-LECSÓVAL 
          ÉS LESTYÁNOS RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye
40 dkg paprika
30 dkg paradicsom
20 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
25 dkg rizs
őrölt kömény
lestyán
bors, só
A zöldbabot megtisztítjuk és feldaraboljuk; enyhén sós vízben roppanósra előfőzzük.
A vöröshagymát vékonyan félkarikákra szeleteljük és egy kevéske zsiradékon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szintén félkarikákra dararbolt paprikát, megsózzuk, köménnyel ízesítjük (itt használhatunk egész köményt is).
Ahogy a paprika puhul, beleszórjuk a zöldbabot, a feldarabolt paradicsomot és készre főzzük.
A szűzpecsenyét ujjnyi darabokra vágjuk, sóval, borssal és őrölt köménnyel bedörzsöljük és egy serpenyőben, szépen megsütjük.
Elkészítjük a párolt rizst, amit bátran ízeítünk finomra aprított lestyánnal. 
Tálaláskor a zöldbabos-lecsót a rizsre halmozzuk, és a tetejére helyezzük a szűzfalatokat.
Hmm..., ha éppen és teljesen véletlenül akadna otthon egy kis szalonna készítsünk belőle kakastaréjt vagy kockázzuk, csíkozzuk a lecsó alapjába.        
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése