A korai napkezdés azért is jó, mert ilyenkor még csak 24 fok van a lakásban (kicsit fáztam is) és bátran bekapcsolhatjuk a sütőt 😲
Merthúdekeményvagyok 👊💪
Én is így tettem, és a lassan egy hete húzódó fantáziámat valósítottam, készítettem, sütöttem, csináltam, alkottam, kreáltam, gyártottam, létrehoztam, ettem, faltam, habzsoltam, tömtem magamba, bekebeleztem, reggeliztem, meg.
ŐrültenJó
REGGELI MELEGSZENDVICS,
SZALONNÁVAL ÉS HAGYMÁVAL
Hozzávalók:
4 szép szelet fehér kenyér
2 nagy fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna, jó apróra kockázva
10 dkg reszelt sajt (most épp Gouda)
vaj
kömény
zsemlemorzsa
bors, só
A sütőt 220 okra bemelegítjük (ha lehetőség van rá, akkor felső sütés vagy grill fokozaton).
A hagymát félkarikákra vágjuk, és forró vajon, gyorsan megpirítjuk, megkapatjuk egy kis köménnyel és borssal ízesítjük.
A kenyérszeleteket egy tepsibe helyezzük (én ez alá is tettem sütőpapírt), elosztjuk rajtuk a hagymát, ha kívánjuk megsózhatjuk (én kihagytam) megszórjuk a reszelt sajttal, és a szalonnával, a tetejét pedig finoman meghintjük zsemlemorzsával (ez azért jó, mert kicsit megfogja, a zsírt illetve az olvadó sajtot, és szebben is pirul; de csak annyira hintsük meg, mintha erősebben sóznánk).
Ha-Ha- ha mondjuk ezt finomságot korán, reggel 6-kor fogyasztjuk, akkor nyolcig kiizzadjuk, aztán kezdődhet a nap igazándiból 😎
Fantasztikusan finom lett.TObbszor is elkeszitem majd.
VálaszTörlésEgészségedre váljék :)
Törlés