TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 7., hétfő

Hajdina és gánica avagy Ez is meg vót

Az új kedvencem a hajdina gánica, amit Szlovéniában önálló ételként, és köretként is kínálnak, de pl. gomba levesnél is előfordul betétként.
Én a közelmúltban ismerkedtem meg vele, de egyáltalán nem bántam meg, és (talán nem  nagy bűn) egy kicsit egyszerűsítettem az elkészítésén.
Próbáljátok ki bátran; biztos vagyok benne, hogy még találkoztok vele, itt nálam, köretként is 😉
Ja! a hadina gluténmentes! 













HAJDINA GÁNICA, 
   PIRÍTOTT GOMBÁVAL ÉS SZALONNÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg hajdina liszt
1 l. víz
1 ek. tepertőkrém
25 dkg gomba
15 dkg szalonna
lilahagyma
tökmagolaj
rozmaring
olaj
A vizet felforraljuk, sóval, rozmaringgal ízesítjük és a tepertőkrémet is hozzáadjuk.
A forrásban lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve (3-5 perc) főzzük, dagasztjuk, majd egy fedővel letakarva, saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük.
Közben szépen megpirítjuk a feldarabolt gombát, és a kis kockákra vágott szalonnát, szükség szerint egy kis olajat adhatunk hozzá.
Tálaláskor a gánicát "felborzoljuk" tányérokra adagoljuk, a tetejére tesszük a szalonnás gombát, majd megszórjuk apóra vágott lilahagymával, és tökmagolajjal megcsepegtetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése