Az új kedvencem a hajdina gánica, amit Szlovéniában önálló ételként, és köretként is kínálnak, de pl. gomba levesnél is előfordul betétként.
Én a közelmúltban ismerkedtem meg vele, de egyáltalán nem bántam meg, és (talán nem nagy bűn) egy kicsit egyszerűsítettem az elkészítésén.
Próbáljátok ki bátran; biztos vagyok benne, hogy még találkoztok vele, itt nálam, köretként is 😉
Ja! a hadina gluténmentes!
Ja! a hadina gluténmentes!
HAJDINA GÁNICA,
PIRÍTOTT GOMBÁVAL ÉS SZALONNÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg hajdina liszt
1 l. víz
1 ek. tepertőkrém
25 dkg gomba
15 dkg szalonna
lilahagyma
tökmagolaj
rozmaring
só
olaj
A vizet felforraljuk, sóval, rozmaringgal ízesítjük és a tepertőkrémet is hozzáadjuk.
A forrásban lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve (3-5 perc) főzzük, dagasztjuk, majd egy fedővel letakarva, saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük.
Közben szépen megpirítjuk a feldarabolt gombát, és a kis kockákra vágott szalonnát, szükség szerint egy kis olajat adhatunk hozzá.
Tálaláskor a gánicát "felborzoljuk" tányérokra adagoljuk, a tetejére tesszük a szalonnás gombát, majd megszórjuk apóra vágott lilahagymával, és tökmagolajjal megcsepegtetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése