TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 3., kedd

Zöldborsó, gépsonka és csirkemell azaz A három alapelem 4.

Akkor kérem, megyünk tovább, úgy ahogy azt fent említem és a napokban is tettük.
Ma egy kicsit markánsabb, pikánsabb vizekre evezünk. 
Viszont amit még nem mondtam, az a tálalás; mert azzal is feldobhatjuk, a minden napi ételeinket, és természetesen itt sem kell nagy dolgokra gondolni, - csak egy kis ügyeskedés.  














PIKÁNS CSIRKEFATATOK, 
    SONKÁVAL ÉS ZÖLDBORSÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
10 dkg gépsonka
1 dob. sűrített paradicsom (140g)
1 ek. liszt
chili pehely
kakukkfű

ízlés szerint kristálycukor
párolt rizs
A csirkemellet falatnyi darabokra (érmékre) szeleteljük, megsózzuk, chili pehellyel ízesítjük. Forró zsiradékon, „kifehéredésig” sütjük, majd mellé borítjuk a zöldborsót, leszórjuk liszttel, elkavarjuk és felöntjük kb. 2 dl vízzel, felforraljuk. 
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, szükség szerint sózzuk, és kakukkfűvel ízesítve lassú forrással főzzük 5-10 percig, közben a sonkát felcsíkozzuk és ezt is belekeverjük.
Ízlésünk szerin ízesíthetjük még egy kis kristálycukorral vagy éppen chili pehellyel, ha kell vízzel hígíthatjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk. 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése