Akkor kérem, megyünk tovább, úgy ahogy azt fent említem és a napokban is tettük.
Ma egy kicsit markánsabb, pikánsabb vizekre evezünk.
Viszont amit még nem mondtam, az a tálalás; mert azzal is feldobhatjuk, a minden napi ételeinket, és természetesen itt sem kell nagy dolgokra gondolni, - csak egy kis ügyeskedés.
PIKÁNS CSIRKEFATATOK,
SONKÁVAL ÉS ZÖLDBORSÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
10 dkg gépsonka
1 dob. sűrített paradicsom (140g)
1 ek. liszt
chili pehely
kakukkfű
só
ízlés szerint kristálycukor
párolt rizs
A csirkemellet falatnyi darabokra (érmékre) szeleteljük, megsózzuk, chili pehellyel ízesítjük. Forró zsiradékon, „kifehéredésig” sütjük, majd mellé borítjuk a zöldborsót, leszórjuk liszttel, elkavarjuk és felöntjük kb. 2 dl vízzel, felforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, szükség szerint sózzuk, és kakukkfűvel ízesítve lassú forrással főzzük 5-10 percig, közben a sonkát felcsíkozzuk és ezt is belekeverjük.
Ízlésünk szerin ízesíthetjük még egy kis kristálycukorral vagy éppen chili pehellyel, ha kell vízzel hígíthatjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
10 dkg gépsonka
1 dob. sűrített paradicsom (140g)
1 ek. liszt
chili pehely
kakukkfű
só
ízlés szerint kristálycukor
párolt rizs
A csirkemellet falatnyi darabokra (érmékre) szeleteljük, megsózzuk, chili pehellyel ízesítjük. Forró zsiradékon, „kifehéredésig” sütjük, majd mellé borítjuk a zöldborsót, leszórjuk liszttel, elkavarjuk és felöntjük kb. 2 dl vízzel, felforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, szükség szerint sózzuk, és kakukkfűvel ízesítve lassú forrással főzzük 5-10 percig, közben a sonkát felcsíkozzuk és ezt is belekeverjük.
Ízlésünk szerin ízesíthetjük még egy kis kristálycukorral vagy éppen chili pehellyel, ha kell vízzel hígíthatjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése