TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 2., hétfő

Zöldborsó, gépsonka és csirkemell azaz A három alapelem 3.

Szóval, amit az elmúlt napokban elkezdtem annak a tárháza (szinte) kifogyhatatlan. 
Aztán van itt még egy dolog, ami nem más mint az az őrült ötletelés, hogy ami jó melegen, itt elsősorban a ragus ételekre gondolok, az kis turpisságokkal, hidegen, tehát salátaként is megállja helyét.















ZÖLDBORSÓSALÁTA, 
  SONKÁVAL ÉS CSIBEHÚSSAL
Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó
25 dkg csirkemell
10 dkg gépsonka
1 db kisebb lilahagyma
1 p. tejföl
2 tk. mustár
2 tk. porcukor
2 ek. olívaolaj
bors, só
salátafélék
A tejfölt, a porcukorral, a mustárral, az olajjal, csipet sóval és borssal alaposan kikeverjük.
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk, majd pár csepp olajon szépen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A zöldborsót kifőzzük.
A gépsonkát és a lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, aztán a kihűlt borsóval és csirke kockákkal együtt az öntetbe kavarjuk, hűtőszekrényben jól lehűtjük.
A tányérra salátaféléket tépkedünk és ezekre halmozzuk a salátánkat, de akár apróbbra tépett, (vágot)t salátával összekeverve is dúsíthatjuk.
Csak 1 ötlet: Aki a pikánsabb ízeket szereti a porcukor helyett, használhat mézet, és pár csepp citromlével is ízesítheti az öntetet. 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése