TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 19., csütörtök

Hal és cukkini avagy Ami késik, nem múlik

A következő manna, már napok óta a fejemben motoszkált, ám valamiért, mindig elnapolódott, de tegnap iccaka oan 10 körül végre elkészült :) 
Hamar gyorsan mutatom is ;)















CUKKINIVEL RAKOTT HALFILÉ,
          FŐTT TOJÁSSAL ÉS 
  KAPROS-TEJFÖLLEL FEDVE
Hozzávalók:
4 adag jófajta halfilé
1 db saláta cukkini
3 db főtt tojás
2 dob. tejföl
2-3 ger. fokhagyma
1 cs. kapor
A cukkinit kb. 0,5 centis karikákra szeleteljük, enyhén lesózzuk.
A halfiléket besózzuk és adagokra osztva, picit megolajozott tepsibe helyezzük.
A tejfölt, zúzott fokhagymával, aprított kaporral és sóval összekeverjük.
A cukkinikarikákról egy konyhai papírtörlővel vagy konyharuhával leitatjuk a kicsapódott nedvességet; ezután szépen rápakoljuk a halfilékre.
A tetejüket, a tojáskarikákkal és a kapros tejföllel befedjük, egy-egy csipet zsemlemorzsával meghintjük, majd gázsütő 5-6 fokozatán 30-35 perc alatt szépen összesütjük.
Köretként, hogy egy kicsit színesítsük, kápia paprika kockákkal készült párolt rizst kínálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése