Na! Gyorsan valami fincsit és bocsesz 😁
BACONBA TEKERT SERTÉSJAVA,
MEDVEHAGYMÁS GOMBARAGUVAL
ÉS PIKÁNS HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
10 dkg szeletelt bacon
25 dkg barna champignon gomba :)
20 dkg hajdina
10 dkg csemegeuborka
1 cs. medvehagyma
1,5 dl fehérbor
2-3 ek. tökmagolaj
1-2 db babérlevél
1-2 db babérlevél
bors, só
A tisztított szűzpecsenyét, kis tönkökre daraboljuk, megborsozzuk és sózzuk, de a sózással vigyázzunk! Ezután szalonnába tekerjük, (szükség szerint a szalonnát széltében és hosszában is elvagdossuk), és egy fogpiszkálóval áttűzzük, hogy a szalonna rajt maradjon sütés közben.
Kevéske zsiradékon szépen megsütjük a „tönköket”, félretesszük.
A gombát feldaraboljuk, én jelen esetben apróbbat kaptam, ezért csak 4-be vágtam.
A medvehagymát durvára vágjuk.
Ugyan abban az edényben amelyikben a hús sült, a gombát megpirítjuk, szükség szerint egy kis zsiradékot adhatunk hozzá, a végén megsózzuk.
Ezután felöntjük a borral, hozzáadjuk a medvehagymát és visszarakjuk a húsokat, egy-két perc alatt kiforraljuk illetve amennyire csak lehet elforraljuk a levét.
Közben a szokott módon, a rizshez hasonlatosan elkészítjük hajdinakását is, amit babérlevéllel ízesítünk és az utolsó percben apróra vágott csemegeuborkát, valamint tökmagolajat keverünk bele.
Kevéske zsiradékon szépen megsütjük a „tönköket”, félretesszük.
A gombát feldaraboljuk, én jelen esetben apróbbat kaptam, ezért csak 4-be vágtam.
A medvehagymát durvára vágjuk.
Ugyan abban az edényben amelyikben a hús sült, a gombát megpirítjuk, szükség szerint egy kis zsiradékot adhatunk hozzá, a végén megsózzuk.
Ezután felöntjük a borral, hozzáadjuk a medvehagymát és visszarakjuk a húsokat, egy-két perc alatt kiforraljuk illetve amennyire csak lehet elforraljuk a levét.
Közben a szokott módon, a rizshez hasonlatosan elkészítjük hajdinakását is, amit babérlevéllel ízesítünk és az utolsó percben apróra vágott csemegeuborkát, valamint tökmagolajat keverünk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése