TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 23., hétfő

Karfiol és krém azaz Krémleves mánia (sokadik)

Amikor a címet adtam a bejegyzésemnek az is eszembe jutott, hogy írhattam volna a -Krémlevesek bármiből- sokatmondó címet is.
Valóban így van ez, a krémleveseknek csak a fantáziánk szab határt, egyszerűen, kevés alapanyagból és bizonyos esetekben a leeső- vagy maradék zöldség (gyümölcs) darabokból is készíthető; pl.: karfiol-, brokkoli szár....
...és ha esetlegesen a sűrítés csomós, darabos, nokedlis lesz ;) oda se neki ott a turmix (persze ez csak egy hasznos poén)













TÁRKONYOS KARFIOLKRÉMLEVES, PAPRIKÁSAN
Hozzávalók:
50-60 dkg karfiol
1 fej vöröshagyma
1 p.tejföl
2-3 ek. liszt
őrölt kömény
fűszerpaprika
tárkony
bors, só
vaj, olívaolaj
ízlés szerint borecet 
A karfiolt feldaraboljuk, de hagyhatunk egy-két nagyobb rózsát is a tálaláshoz, amit majd a turmixolás előtt kivesszük és félreteszünk.  
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kis darabka vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pirítjuk, rádobjuk a karfiolt, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és egyből felöntjük vízzel, hogy a paprika meg ne égjen.
Sózzuk, borsozzuk, köménnyel és tárkonnyal ízesítjük, jó puhára főzzük, majd leturmixoljuk.
Tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, ízlés szerint 1-2 kanál fehérborecettel pikánsabbá tehetjük vékony sonkacsíkokkal (a karfiol rózsával) megszórva tálaljuk.

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése