Ez a leves úgy történt, hogy tegnap kaptam (olyan rég ettem már), egy nagyjából 3/4 doboz kókadófélben levő, ruccolát.
Na, ezért jó, ha tudják a emberről, hogy mit csinál és hogy „Te mindent megeszel, ugye?”
Szóval itt volt előttem ez a pompás kis dolog, ami mindjárt tönkre megy.
Most nem akartam pesto-t készíteni, pedig azzal még egy darabig, azt a fantaszkikus ízt, amit a ruccola kölcsönöz az ételnek.
BURGONYAKRÉMLEVES,
RUKKOLÁVAL ÉS JOGHURTTAL
Hozzávalók:
50-60 dkg burgonya
Kb.: 3/4 dob. rukkola
2 kisebb ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt
1-2 ek. liszt vagy keményítő
1 tk. kristálycukor (elhagyható)
szerecsendió
bors, só
Grana Padano vagy Parmesan sajt
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és fokhagymával együtt, bő 1 liter sós vízben feltesszük főzni.
Közben a rukkola-t kissé felaprítjuk és a burgonya közé szórjuk.
Amikor megpuhult a burgonya, szép simára turmixoljuk borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és joghurtból, lisztből készült habarással besűrítjük.
Egy teáskanál cukorral tetézhetjük ezt a frankó kis levest; de ezt akár el is hagyhatjuk.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése