TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 12., csütörtök

Lazac és Szívsaláta avagy Váralan örömök a tányéron

Ez kérem nem volt betervezve; de úgy alakult, hogy egy kicsit jobb helyen fekvő kisvárosban beugrottunk egy multihoz kenyérért és tejért; legalább itthon nem kell boltba menni ebben a marha nagy szélben.
Az, hogy egy kisváros frekventáltabb helyen van, illetve nagyobb vonzáskörzettel rendelkezik stb. az meglátszik a különböző market-ek kínálatán is, és ez egy jó dolog.
Amikor a magamfajta csóró, vidéki (bár kisvárosban élő) emberke beszabadul az ilyen helyekre, akkor assztán.... valóban csak a pénztárcája szab határt a habzsolásának.
Lényeg a lényeg, sok minden mellett kaptam friss lazacot és szívsalátát amit életeben először próbálhattam ki, ráadásul párolva.














GRILLEZETT BŐRÖS LAZACFILÉ, 
   MÉZES-BORBAN PÁROLT SZÍVSALÁTÁVAL 
      ÉS KAPROS JOGHURTTAL 
Hozzávalók:
4 adag bőrös lazacfilé
4 db szívsaláta
1 fej lilahgyama
2 ek. méz
1,5 dl fehérbor
2 p. natur joghurt
1 cs. friss kapor
bors, só
olívaolaj 
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal bedörzsöljük és grillserpenyőben szépen megsütjük. 
A szívsalátákat négy felé vágjuk, a lilahagymát vékony gerezdekre.
A mézet aranybarnára karamellizáljuk és felöntjük a borral, ezután belehelyezzük a saláta negyedeket, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a lilahagymát és 4-5 perc alatt megpároljuk, átmelegítjük, közben egyszer, ügyesen és vigyázva átforgatjuk.
A joghurtot sózzuk, borsozzuk apritott kaporral és 1-2 evőkanál olívaolajjal kikeverjük.
Tálaláskor bőségesen adunk mellé a joghurtból, és ha maradt a serpenyő alját egy kevéske a saláta párolólevéből azzal is megcsepegtethetjük.



 
   
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése