TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 17., kedd

Burgonya és borsó azaz Egyszerű varázslat

Ma is leveselek, mert szerintem a levesekkel, meg lehet koronázni a napot, és egész egyszerűen is elkészíthetők, tehát itt sem kell nagy dolgokra gondolni.
Mondhatnám az egyszerűségükben van a nagyszerűségük!
3-4 hozzávalóval pedig igazi csodákat lehet elérni.















RAGULEVES, BORSÓVAL ÉS KRUMPLIVAL
Hozzávalók:
25 dkg hús (szabadon választott)
25 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó
1 kisebb fej vöröshagyma
1 dl tej
1-2 ek. liszt
lestyán
bors, só
A húst mindenki maga választhatja; lehet sertés, vagy csirke, pulyka ami lényegesen gyorsabban puhul.
Én jelen esetben pulykamellet használtam.
A vöröshagymát felaprítjuk és kevéske olajon, megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott húst, és amikor kifehéredik sózzuk, borsozzuk, lestyánnal ízesítjük, aztán felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, főzés alatt, szükség szerint pótoljuk.
A burgonyát szintén felkockázzuk.
Amikor a hús már szépen puhul (majdnem kész), hozzáadjuk a burgonyát és a borsót.
Csirkemellnél, pulykamellnél egyből a kifehéredés után mehet bele a burgonya és a borsó.
Bő 1 liter vízzel felöntve puhára főzzünk mindent.
A tejből liszttel habarást készítünk és a levesünket besűrítjük. 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése