TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 5., csütörtök

Zöldborsó, gépsonka és csirkemell azaz A három alapelem 5.

A mai ötletem lényegében a tegnapi illetve a tegnap előtti, csak éppen tésztával és más fűszerezéssel. Valóban ennyi az egész; nem kell ráizgulni a főzésre, persze ehhez az is kell, hogy akinek főzünk, az nem legyen, de mi se legyünk finnyások, válogatósak és fogadjuk el az újnak tűnő ízeket.
...és csak azokból a dolgokból készítve amit szeretünk.














FARFALLE, TRE COSE BELLE
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
25 dkg farfalle tészta
20 dkg zöldborsó
10 dkg gépsonka
2 ger. fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dob.paradicsompüré (140g)
kristálycukor
oregánó
bors, só
A tésztát kifőzzük.
Közben a csirkemellet felcsíkozzuk. 
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon a hússal együtt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, majd beleborítjuk a borsót, felöntjük kb.1,5-2 deci vízzel és a borsó megpuhulásáig főzzük.
Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét és a apró kockákra darabolt fokhagymát; az időközben vékony csíkokra vágott sonkát pedig az utolsó 1-2 percben kavarjuk bele; kristálycukorral kedvünkre ízesítjük, majd a tésztával összeforgatva tálaljuk .
TUDTAD: „A fokhagyma egészségesebbé teszi a szívet, mert jócskán csökkenti a koleszterinszintet, és a fokhagymában allicin, egy illóoloaj található, amely segíthet megakadályozni a daganatok ki a alakulását.”

 

 
 
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése