A mai ötletem lényegében a tegnapi illetve a tegnap előtti, csak éppen tésztával és más fűszerezéssel. Valóban ennyi az egész; nem kell ráizgulni a főzésre, persze ehhez az is kell, hogy akinek főzünk, az nem legyen, de mi se legyünk finnyások, válogatósak és fogadjuk el az újnak tűnő ízeket.
FARFALLE, TRE COSE BELLE
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
25 dkg farfalle tészta
20 dkg zöldborsó
10 dkg gépsonka
2 ger. fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dob.paradicsompüré (140g)
kristálycukor
oregánó
bors, só
A tésztát kifőzzük.
Közben a csirkemellet felcsíkozzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon a hússal együtt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, majd beleborítjuk a borsót, felöntjük kb.1,5-2 deci vízzel és a borsó megpuhulásáig főzzük.
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon a hússal együtt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, majd beleborítjuk a borsót, felöntjük kb.1,5-2 deci vízzel és a borsó megpuhulásáig főzzük.
Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét és a apró kockákra darabolt fokhagymát; az időközben vékony csíkokra vágott sonkát pedig az utolsó 1-2 percben kavarjuk bele; kristálycukorral kedvünkre ízesítjük, majd a tésztával összeforgatva tálaljuk .
TUDTAD: „A fokhagyma egészségesebbé teszi a szívet, mert jócskán csökkenti a koleszterinszintet, és a fokhagymában allicin, egy illóoloaj található, amely segíthet megakadályozni a daganatok ki a alakulását.”
TUDTAD: „A fokhagyma egészségesebbé teszi a szívet, mert jócskán csökkenti a koleszterinszintet, és a fokhagymában allicin, egy illóoloaj található, amely segíthet megakadályozni a daganatok ki a alakulását.”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése