TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. november 4., kedd

Hát akkor, tököljünk 13+1.

Mindenki megnyugodhat egyenlőre letészem a lantot sütőtököt.
Ez az utolsó, egy időre és imigyen 13+1 azaz telitalálatos lett a művem.
Et a tésztaétel nem saját, hanem ismét a Vitálmenű - Egészséges receptek fb. oldalán található játék felhívás receptjeiből egy, egyszerű és nagyszerű költemény.
















Sütőtökös-mogyoróhagymás tészta

Hozzávalók:

• 3 bögre meghámozott, felkockázott sütőtök
• 1 kanál barnacukor
• 2 kanál olívaolaj
• kevés só, bors
• 8 mogyoróhagyma felaprítva
• 1 kanál friss, aprított zsálya
• 10 dkg durum masnitészta
• fél bögre reszelt parmezán

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 250 fokra.

A sütőtököt egy tepsiben összekeverjük a cukorral, egy evőkanál olajjal, sóval, borssal, valamint a mogyoróhagymával. Sütőbe toljuk nagyjából 20 percre, hogy a zöldségek megpuhuljanak, alkalmanként megkeverjük. Ha elkészült, belekeverjük a zsályát.
Közben a tésztát megfőzzük a csomagolásán leírtak szerint sós, kissé olajos vízben. Leszűrjük, majd az elkészült tésztát egy tálba öntjük, ahol összekeverjük a maradék kanál olívaolajjal. Ezután összeforgatjuk a sütőtökös-hagymás egyveleggel és parmezán sajttal a tetején tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése