TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. november 5., szerda

Na, mivan itthon?

Ez kérem szépen ismét, egy hűtőtakarítós étel lett.
Az üvegalján úszkált néhány darab uborka, a tejszínes doboz is lötyög, a kápiát is meg kell enni mielőtt tökre megy, a csirkemáját meg valami Köbüki küldte fénypostán :)
Ami nem is baj, mert:
A csirkemáj bőven tartalmaz A-, B6-, és C-vitamint, vasat, folsavat, cinket, és jó kálcium forrás.
Ugyan akkor könnyű elkészíteni.














 ÍZLETES CSIRKEMÁJRAGU,
  FOKHAGYMÁS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2+2 ger. fokhagyma
10 dkg csemege uborka
1 db kápia paprika
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
borsikafű (csombor)

A hagymát félkarikára vágjuk és forró zsiradékon megfuttatjuk, majd rádobjuk a csirkemájat amit nagyobb (fél) darabokban hagytunk.
Közben a kápia paprikát és az csemege uborkát felcsíkozzuk.
Amikor a máj elveszti nyers színét, sózzuk, hozzáadunk 2 gerezd aprított fokhagymát, a felcsíkozott uborkát és paprikát. Egy-két percig pároljuk (vigyázva, hogy  a fokhagyma meg ne égjen) és felöntjük a borral és a tejszínnel; szép lassan kiforraljuk, borsikafűvel ízesítjük. 
Hagyományos módon készítjük el burgonyapürét amibe 2 gerezd zúzott fokhagymát keverünk.  
Ilyen egyszerű ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése