Az üvegalján úszkált néhány darab uborka, a tejszínes doboz is lötyög, a kápiát is meg kell enni mielőtt tökre megy, a csirkemáját meg valami Köbüki küldte fénypostán :)
Ami nem is baj, mert:
A csirkemáj bőven tartalmaz A-, B6-, és C-vitamint, vasat, folsavat, cinket, és jó kálcium forrás.
Ugyan akkor könnyű elkészíteni.
ÍZLETES CSIRKEMÁJRAGU,
FOKHAGYMÁS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2+2 ger. fokhagyma
10 dkg csemege uborka
1 db kápia paprika
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
borsikafű (csombor)
só
A hagymát félkarikára vágjuk és forró zsiradékon megfuttatjuk, majd rádobjuk a csirkemájat amit nagyobb (fél) darabokban hagytunk.
Közben a kápia paprikát és az csemege uborkát felcsíkozzuk.
Amikor a máj elveszti nyers színét, sózzuk, hozzáadunk 2 gerezd aprított fokhagymát, a felcsíkozott uborkát és paprikát. Egy-két percig pároljuk (vigyázva, hogy a fokhagyma meg ne égjen) és felöntjük a borral és a tejszínnel; szép lassan kiforraljuk, borsikafűvel ízesítjük.
Hagyományos módon készítjük el burgonyapürét amibe 2 gerezd zúzott fokhagymát keverünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése