TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. november 18., kedd

Segítség!!! 2.

...és akkor folytatnám a gombás ételekhez kapott ötletekből merített mannák sorát.
A következő rakott tésztát, rakott pennét, szintén Sára és Andrea ajánlotta, kérésemre; szerénységem pedig kicsit összemixeltem a kettőt. 














GOMBÁS RAKOTT PENNE, ÚJHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg penne (vagy más)
30 dkg gomba
1 db szép kápia paprika
3 sz. újhagyma
1 db paradicsom
1 p.tejföl
1 dl fehérbor
3 ger. fokhagyma
bors, só
A penne tésztát kifőzzük.
A gombát feldaraboljuk és olívaolajon sózás nélkül lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a kápia paprikát és az aprított fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és kiforraljuk, minimálisra elfőzzük a levét.
A tejfölt 1-2 kanál olívaolajjal, egy csipet borssal, sóval kikeverjük.
Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet durvára aprítjuk, a tejfölbe szórjuk és a kifőtt tésztával alaposan összekeverjük.
Egy kis tepsit vékonyan kiolajozunk és beleöntjük a tészta felét, ezután elosztjuk rajta a gombát és ismét a tészta következik.
A tetejére reszelt sajttal megszórjuk és gázsütő 5-6 fokozatán összesütjük, megpirítjuk (25-30perc).

Andrea-Aranytepsi és Sára-KeVa egészség, receptjét is olvassátok el, feltétlen;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése