TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. november 19., szerda

Ez nem recept

Amit most megosztok veletek az nem recept, nincs semmi különleges dolog benne, maximum a tálalás.
A tálalás ami nem nagy dolog, de a legegyszerűbb ételeinket is feldobhatja; akár szerdán is.
Persze ehhez el kell felejtenünk az beidegződéseinket, a megszokott dolgokat; és kicsi bátorsággal, fantáziával kell tálalnunk.
Gondolkodjunk, illetve had vezessem le röviden. Ugyi, ha a szelet húst burgonyapürével és valami raguval, zöldséggel tálaljuk az oké, ha a húson van valami szaft az oké, ha jó sűrű a szaft az is oké. 
De mi van akkor, ha a pürét egy ici-picit lazábbra (hígabbra) készítjük és a húsra rakjuk?
Jézusom! Azt mellé szoktuk! És akkor mi a körete? Ááá!
Szerintem ezt senki nem tudja ennél jobban megmagyarázni, mint hogy nem így szoktuk.
Valójában mi is ezzel a „baj” ???
Ha a villánkon van egy falatka hús, egy kicsi püré, stb. az rendben van; és még a szánkban is okés.
Akkor a tányéron miért zavaró; ja, tudom, nem így szoktuk.
Én tudom kérem, hogy nagyon is létezik a szemmel evés”, de nézzünk csak rá erre a fotóra...














...na, ugye, hogy ugye!
Milyen guszta, még így „köret nélküli is:)














Egyébként ez nem más mint tepsiben sült tarjaszeletek, most inkább köményesen, mint fokhagymásan, köretnek, mártásnak, szósznak egy laza (persze a sűrűsége szabadon választott) burgony  krumplipüré, a tetején a ragu,, pirított szalonnakockák,  zöldborsóval. Hmmm..:)
ui.: Sajnos vagy nem, de ismerek olyan emberkét is aki nem szereti a rizses húst, mert hogyan néz ki az, úgy összekutyulva :) :(
Ezt (is) tiszteletben kell tartanunk.
Csókollak bennetek! 
                 azŐrültSzakács

  

2 megjegyzés: