Amit most megosztok veletek az nem recept, nincs semmi különleges dolog benne, maximum a tálalás.
A tálalás ami nem nagy dolog, de a legegyszerűbb ételeinket is feldobhatja; akár szerdán is.
Persze ehhez el kell felejtenünk az beidegződéseinket, a megszokott dolgokat; és kicsi bátorsággal, fantáziával kell tálalnunk.
Gondolkodjunk, illetve had vezessem le röviden. Ugyi, ha a szelet húst burgonyapürével és valami raguval, zöldséggel tálaljuk az oké, ha a húson van valami szaft az oké, ha jó sűrű a szaft az is oké.
De mi van akkor, ha a pürét egy ici-picit lazábbra (hígabbra) készítjük és a húsra rakjuk?
Jézusom! Azt mellé szoktuk! És akkor mi a körete? Ááá!
Szerintem ezt senki nem tudja ennél jobban megmagyarázni, mint hogy nem így szoktuk.
Valójában mi is ezzel a „baj” ???
Ha a villánkon van egy falatka hús, egy kicsi püré, stb. az rendben van; és még a szánkban is okés.
Akkor a tányéron miért zavaró; ja, tudom, nem így szoktuk.
Én tudom kérem, hogy nagyon is létezik a „szemmel evés”, de nézzünk csak rá erre a fotóra...
...na, ugye, hogy ugye!
Milyen guszta, még így „köret nélküli is” :)
Egyébként ez nem más mint tepsiben sült tarjaszeletek, most inkább köményesen, mint fokhagymásan, köretnek, mártásnak, szósznak egy laza (persze a sűrűsége szabadon választott)burgony krumplipüré, a tetején a ragu,, pirított szalonnakockák, zöldborsóval. Hmmm..:)
ui.: Sajnos vagy nem, de ismerek olyan emberkét is aki nem szereti a rizses húst, mert hogyan néz ki az, úgy összekutyulva :) :(
Ezt (is) tiszteletben kell tartanunk.
Csókollak bennetek!
azŐrültSzakács
De mi van akkor, ha a pürét egy ici-picit lazábbra (hígabbra) készítjük és a húsra rakjuk?
Jézusom! Azt mellé szoktuk! És akkor mi a körete? Ááá!
Szerintem ezt senki nem tudja ennél jobban megmagyarázni, mint hogy nem így szoktuk.
Valójában mi is ezzel a „baj” ???
Ha a villánkon van egy falatka hús, egy kicsi püré, stb. az rendben van; és még a szánkban is okés.
Akkor a tányéron miért zavaró; ja, tudom, nem így szoktuk.
Én tudom kérem, hogy nagyon is létezik a „szemmel evés”, de nézzünk csak rá erre a fotóra...
...na, ugye, hogy ugye!
Milyen guszta, még így „köret nélküli is” :)
Egyébként ez nem más mint tepsiben sült tarjaszeletek, most inkább köményesen, mint fokhagymásan, köretnek, mártásnak, szósznak egy laza (persze a sűrűsége szabadon választott)
ui.: Sajnos vagy nem, de ismerek olyan emberkét is aki nem szereti a rizses húst, mert hogyan néz ki az, úgy összekutyulva :) :(
Ezt (is) tiszteletben kell tartanunk.
Csókollak bennetek!
azŐrültSzakács
Nekem tetszik, megenném :-D
VálaszTörlés:)
Törlés