TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. november 14., péntek

Cecka

Ismét egy egyszerű, de pompás kis salátát hoztam nektek a mai napra. Nekem, tegnap ez volt a vacsorám és még mindig olyan jó rá visszaemlékezni ;)
Egyébként a zöldbab (ceruza, sárga hüvelyű...) vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amelyek segítséget nyújtanak a betegségek leküzdésében; és még zsírszegény is, úgyhogy nyugodt szívvel jöhet hozzá egy picike feta sajt és dió is :)














FETA SALÁTA, CERUZABABBAL ÉS DIÓVAL
35 dkg ceruzabab
20 dkg sárgarépa
15-20 dkg Feta vagy krémfehérsajt
4 ek. olívaolaj
4 ek. vörösborecet
2 ger. fokhagyma 
5 dkg dió
1 tk. kristálycukor
kakukkfű

A sárgarépát kis tönkökre (baton) vágjuk és a ceruzababbal együtt forrásban levő, sós vízben 10-15 percig főzzük, illetve addig amíg a kívánt puhaságot eléri. Amikor megfőtt, egyből leszűrjük és jeges vízben lehűtjük.
Közben elkészítjük az öntetet. Az olívaolajat, a borecettel, egy csipet sóval, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és ízlés szerint 1 teáskanál cukorral ízesítve, alaposan összekeverjük; ezt a műveletet célszerű egy picike habverővel végezni.
A kihűlt zöldségeket beleforgatjuk az öntetbe és legalább félórán át hűtőben érleljük.
Tálaláskor a zöldségek tetejére morzsoljuk a feta sajtot, durvára vágott dióval megszórjuk; ha a tál alján maradna egy kis öntet locsoljuk meg vele ezt a pompás salátát.
:)  
TUDTAD? „A zöldbab jó mangánforrás, amely egy vírusölő anyag, az interferon létrehozásához kell.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése