Ismét egy egyszerű, de pompás kis salátát hoztam nektek a mai napra. Nekem, tegnap ez volt a vacsorám és még mindig olyan jó rá visszaemlékezni ;)
Egyébként a zöldbab (ceruza, sárga hüvelyű...) vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amelyek segítséget nyújtanak a betegségek leküzdésében; és még zsírszegény is, úgyhogy nyugodt szívvel jöhet hozzá egy picike feta sajt és dió is :)
FETA SALÁTA, CERUZABABBAL ÉS DIÓVAL
35 dkg ceruzabab
20 dkg sárgarépa
15-20 dkg Feta vagy krémfehérsajt
4 ek. olívaolaj
4 ek. vörösborecet
2 ger. fokhagyma
5 dkg dió
1 tk. kristálycukor
kakukkfű
só
A sárgarépát kis tönkökre (baton) vágjuk és a ceruzababbal együtt forrásban levő, sós vízben 10-15 percig főzzük, illetve addig amíg a kívánt puhaságot eléri. Amikor megfőtt, egyből leszűrjük és jeges vízben lehűtjük.
Közben elkészítjük az öntetet. Az olívaolajat, a borecettel, egy csipet sóval, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és ízlés szerint 1 teáskanál cukorral ízesítve, alaposan összekeverjük; ezt a műveletet célszerű egy picike habverővel végezni.
A kihűlt zöldségeket beleforgatjuk az öntetbe és legalább félórán át hűtőben érleljük.
Tálaláskor a zöldségek tetejére morzsoljuk a feta sajtot, durvára vágott dióval megszórjuk; ha a tál alján maradna egy kis öntet locsoljuk meg vele ezt a pompás salátát.
:)
TUDTAD? „A zöldbab jó mangánforrás, amely egy vírusölő anyag, az interferon létrehozásához kell.
TUDTAD? „A zöldbab jó mangánforrás, amely egy vírusölő anyag, az interferon létrehozásához kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése