TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. november 11., kedd

A libalé

Mert aki ma nem, az egész évben ...hoppá!















LIBARAGULEVES EGYSZERŰEN, 
     KAKUKKFŰVEL ÉS GERSLIVEL
Hozzávalók:
6 db libaszárnytő (kb.:1,20 kg)
1 szép szál sárgarépa
1 db kisebb zeller
1 db karalábé
4 ger. fokhagyma
1 tk. egész kömény
5-6 szem szegfűbors 
2-3 babérlevél
1 mk. fűszerpaprika 
kakukkfű

10 dkg gersli (árpagyöngy)
ízlés szerint cseresznyepaprika
A megtisztított szárnytőket sós vízben, gyöngyöző forrással, felrakjuk főzni, közben a tetején képződő habot leszedjük. Bő egy óra főlés után beletesszük a megpucolt  zöldségeket és befűszerezzük, a tetjére hintjük a fűszerpaprikát (és úgy is hagyjuk), majd szép lassan készre főzzük illetve puhára főzzük a „húst”.
Amikor elkészült, leszűrjük a levest, a zöldségeket felcsíkozzuk, húst pedig lecsipkedjük a csontról; külön kifőzött gerslivel tálaljuk.
;)
(A vöröshagymát nem kifelejtettem, hanem kihagytam, tehát ez a leves anélkül készült, mert hogy nem volt itthon. Sajnos ilyen szegény vagyok, libaszárnytőre telik, hagymára nem, ez van :) egyébként egyáltalán nem hiányzott belőle.)















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése