LIBARAGULEVES EGYSZERŰEN,
KAKUKKFŰVEL ÉS GERSLIVEL
Hozzávalók:
6 db libaszárnytő (kb.:1,20 kg)
1 szép szál sárgarépa
1 db kisebb zeller
1 db karalábé
4 ger. fokhagyma
1 tk. egész kömény
5-6 szem szegfűbors
2-3 babérlevél
1 mk. fűszerpaprika
kakukkfű
só
10 dkg gersli (árpagyöngy)
ízlés szerint cseresznyepaprika
A megtisztított szárnytőket sós vízben, gyöngyöző forrással, felrakjuk főzni, közben a tetején képződő habot leszedjük. Bő egy óra főlés után beletesszük a megpucolt zöldségeket és befűszerezzük, a tetjére hintjük a fűszerpaprikát (és úgy is hagyjuk), majd szép lassan készre főzzük illetve puhára főzzük a „húst”.
Amikor elkészült, leszűrjük a levest, a zöldségeket felcsíkozzuk, húst pedig lecsipkedjük a csontról; külön kifőzött gerslivel tálaljuk.
;)
;)
(A vöröshagymát nem kifelejtettem, hanem kihagytam, tehát ez a leves anélkül készült, mert hogy nem volt itthon. Sajnos ilyen szegény vagyok, libaszárnytőre telik, hagymára nem, ez van :) egyébként egyáltalán nem hiányzott belőle.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése