A burgonyakrém leves és általában a krémlevesek, gyorsan és a legegyszerűbb módon elkészíthető étkek közé tartoznak. Persze ezeket a leveseket is lehet bonyolultan és sok ideig készíteni, de sokszor ezt feleslegesnek tartom.
És a ha van egy egyszerűen készült krémlevesünk; azt is feltudjuk dobni nagyvilági szintre egy kis ügyességgel :)
Burgonyakrémlevest viszonylag gyakran főzök magamnak mert piszok hamar meg van...
Szeretem ha jó borsos és olykor szerecsendiót is reszelek bele; pirított kenyér- vagy szalonnakockákkal, póréhagymával, füstölt lazaccal és kaporral, vagy csak üresen, jó melegen, a hűvös estéken isteni manna lehet.
...ha imigyen ügyeskedünk egy picit, akkor még előkelően mutatós, önmagát kívántató is lehet ;)
...ha imigyen ügyeskedünk egy picit, akkor még előkelően mutatós, önmagát kívántató is lehet ;)
BORSOS BURGONYAKRÉMLEVES,
SONKÁVAL ÉS PÓRÉVAL KORONÁZVA
SONKÁVAL ÉS PÓRÉVAL KORONÁZVA
Hozzávalók:
70 dkg burgonya (kb., de lehet több is)
1 p. tejföl (175g)
1-2 ek. liszt
1 db babérlevél
1-2 ger. fokhagyma
1-2 ger. fokhagyma
őrölt bors
5-10 dkg füstölt sonka („hajszálvékony”)
póréhagyma
petrezselyem zöldje
só
szerecsendió fakultatív módon
A megtisztított burgonyát felkockázzuk és bő 1 liter sós vízben, amit babérlevéllel, fokhagyma gerezddel és bátran (illetve ízlés szerint) őrölt borssal ízesítünk, nagyon puhára főzzük, majd simára turmixoljuk.
A tejföllel és a liszttel habarás készítünk és a levesünket besűrítjük vele.
A sonka szeleteket vékony csíkokra vágjuk és 1-2 kanál olívaolajon ropogósra pirítjuk.
A sonka szeleteket vékony csíkokra vágjuk és 1-2 kanál olívaolajon ropogósra pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése