TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 15., péntek

Audiencia

Hát, ennek a frankó vendégváró, sörözős, borozós lepénynek az alapja a saját pizza tésztám lett, azzal a kis különbséggel, hogy víz helyett, tejben futtattam fel az élesztőt.
Rátétnek pedig, tudom ez hihetetlen, de azt használtam amit itthon találtam, azaz mindenből volt egy kis maradék...
...és még holnapra is maradt valami amit el kell használni.  

VENDÉGLEPÉNY, GÖRÖG HANGULATBAN
Hozzávalók:
a tészta:
40 dkg liszt
2,5 dl langyos tej +1 ek. cukor
2 dkg élesztő
1 tk. só  (vigyázzunk a Feta is sós!)
1 csapott mk. őrölt kömény
2 ek.olívaolaj 
+
10-15 dkg cukkini (nem baj, ha kicsivel több)
1/2 szál póréhagyma 
10 dkg Feta sajt
1 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt  
1 db tojás
zsálya
bors, só
A élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk elkeverjük a sóval és a köménnyel, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd összegyúrjuk. Amikor a tészta már az összes lisztet felvette, alaposan belegyúrjuk az olívaolajat. 1 órát kelesztjük.
Közben a cukkinit (zöld, sárga) kis kockákra vágjuk, a póréhagymát félkarikákra szeleteljük. A joghurtot a tojással, a zúzott fokhagymával elhabarjuk, finoman sózzuk, borsozzuk
A zsályát felaprítjuk.
Egy sütőbe való tepsit picikét kikenünk olívaolajjal (ez nem szerepel a hozzávalók közt), beletesszük a megkelt tésztát és kézzel, az ujjunkkal egyenletes vastagságúra szétnyomkodjuk, szétterítjük.
Rászórjuk az aprított zsályát, a pórét, a cukkinit és szintén kézzel, jól belenyomkodjuk a tésztába. Ezután rámorzsoljuk, rákockázzuk Feta sajtot és meglocsoljuk az ízesített joghurttal; 15-20 percig pihentetjük.  
Gázsütő 5-6 fokozatán kb.:25 perc alatt megsütjük. 
Ha véletlen, akadna otthon néhány szem olajbogyó... az sem rontja el, ezt a finom, görög hangulatú vendéglepényt.  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése