Egyszerű, bár minimális gyakorlat kell hozzá;
praktikus, hisz' ízesítésében, hozzávalóiban (lénygében) nincs határ,
finom, mert azzal készítjük amit szeretünk
vagy azzal ami éppen van otthon...
ZÖLDBABOS RIZOTTÓ, CHORIZOVAL
Hozzávalók:
30 dkg rizs
30 dkg zöldbab
10 dkg chorizo
1/2 fehérbor
snidling (metélőhagyma)
bors, só
olívaolaj
A zöldbabot 2-3 centis darabkákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a bort és lassan pároljuk 5 percig. Ezután a chorizot apró darabkákra vágjuk a zöldbab közé keverjük és hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje; „folyamatos” kavargatás és vízpótlás mellett szép krémesre főzzük, a végén egy nagy csokor, aprított snidlinget kavarunk hozzá.
Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése