TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 7., csütörtök

Összedobva

3-4 dolog csupán és máris kész a pompás rizottó. 
Egyszerű, bár minimális gyakorlat kell hozzá; 
praktikus, hisz' ízesítésében, hozzávalóiban (lénygében) nincs határ,
finom, mert azzal készítjük amit szeretünk
vagy azzal ami éppen van otthon...














ZÖLDBABOS RIZOTTÓ, CHORIZOVAL
Hozzávalók:
30 dkg rizs
30 dkg zöldbab
10 dkg chorizo
1/2 fehérbor
snidling (metélőhagyma)
bors, só
olívaolaj
A zöldbabot 2-3 centis darabkákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a bort és lassan pároljuk 5 percig. Ezután a chorizot apró darabkákra vágjuk a zöldbab közé keverjük és hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje; „folyamatos” kavargatás és vízpótlás mellett szép krémesre főzzük, a végén egy nagy csokor, aprított snidlinget kavarunk hozzá. 
Ennyi.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése