TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 31., vasárnap

Erről beszélek 2.

 Így kezdődött...
...és akkor variáljunk tovább, bátran, fantáziával és apró dolgokkal  :)














ZÖLDBABOS CSIBEMÁJCSÍKOK TEJFÖLÖSEN,
              ÚJHAGYMÁS NOKEDLIVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
30 dkg zöldbab
10 dkg kolozsvári szalonna
3 szál újhagyma
1 p. tejföl (175g)  
2-3 ek. liszt 
fűszerpaprika
rozmaring
bors, só
4 adagra való galuska
A zöldbabot megtisztítjuk 3-4 centis darabokra vágjuk és 5 percig forrásba lévő, sós vízben főzzük. 
A szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsiradékon, kismegpirítjuk; majd hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott csirkemájat, sózzuk, borsozzuk. Amikor a máj elveszti nyers színét, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, aztán hozzáadjuk a zöldbabot; felöntjük kb.:4 dl vízzel, pár percig forraljuk és a tejfölös habarással sűrítjük, aprított rozmaringgal fűszerezzük.
Az újhagymát durvára aprítjuk, kevéske zsiradékon átforrósítjuk, picikét megsózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a kész nokedlivel.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése