...és akkor variáljunk tovább, bátran, fantáziával és apró dolgokkal :)
ZÖLDBABOS CSIBEMÁJCSÍKOK TEJFÖLÖSEN,
ÚJHAGYMÁS NOKEDLIVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
30 dkg zöldbab
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg kolozsvári szalonna
3 szál újhagyma
1 p. tejföl (175g)
2-3 ek. liszt
fűszerpaprika
2-3 ek. liszt
fűszerpaprika
rozmaring
bors, só
4 adagra való galuska
A zöldbabot megtisztítjuk 3-4 centis darabokra vágjuk és 5 percig forrásba lévő, sós vízben főzzük.
A szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsiradékon, kissé megpirítjuk; majd hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott csirkemájat, sózzuk, borsozzuk. Amikor a máj elveszti nyers színét, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, aztán hozzáadjuk a zöldbabot; felöntjük kb.:4 dl vízzel, pár percig forraljuk és a tejfölös habarással sűrítjük, aprított rozmaringgal fűszerezzük.
Az újhagymát durvára aprítjuk, kevéske zsiradékon átforrósítjuk, picikét megsózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a kész nokedlivel.
4 adagra való galuska
A zöldbabot megtisztítjuk 3-4 centis darabokra vágjuk és 5 percig forrásba lévő, sós vízben főzzük.
A szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsiradékon, kissé megpirítjuk; majd hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott csirkemájat, sózzuk, borsozzuk. Amikor a máj elveszti nyers színét, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, aztán hozzáadjuk a zöldbabot; felöntjük kb.:4 dl vízzel, pár percig forraljuk és a tejfölös habarással sűrítjük, aprított rozmaringgal fűszerezzük.
Az újhagymát durvára aprítjuk, kevéske zsiradékon átforrósítjuk, picikét megsózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a kész nokedlivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése