TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 30., szombat

Erről beszélek 1.

Ezzel a kommenttel kezdődött minden:
    „Fincsi! De a kertemben most épp zöldbab dömping van. Valami Őrült-Ötlet?
Aztán elkezdtem gondolkodni; szóval megnéztem mi van itthon :) 
Aztán eszembe jutott, hogy ezekből, illetve lényegében ugyanazokból az alapanyagokból mennyi mindent lehet készíteni; majdnem ugyanúgy és mégse.
Aztán feltettem magamnak a kérdést: miért félünk ettől, miért nem merünk hozzányúlni egy megszokott ételekhez, miért fogadjuk el „életünk végéig” azt az egy fajtát??? 
Hát erről beszélek én, mindig, merjünk variálni! Ha egy megszokott ételben akár csak egy, uram bocsá' kettő hozzávalót megváltoztatunk, máris egy új ételt kaptunk.
Ugye nem hiába mondom:  
     Fantázia, Bátorság, Jó étvágy!
Ui.: érdemes lesz figyelni a következő napokban a receptjeimet - mennyi minden, sokfélét, össze-vissza keverek ;) és érdemes lesz összehasonlítani őket! 

 












ZÖLDBABOS-CSIBEMÁJAS PENNE, 
  ÚJHAGYMÁVAL, ROZMARINGGAL ÉS MÉZZEL 
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
30 dkg zöldbab
3 szál újhagyma
2 dl tejszín
2 ek. méz + tálalás 
25 dkg penne
rozmaring
bors, só  
A zöldbabot megtisztítjuk 3-4 centis darabokra vágjuk és 5 percig, forrásban levő, sós vízben főzzük, majd leszűrjük.
A tésztát kifőzzük.
Közben a csirkemájat felcsíkozzuk és egy kevés zsiradékon, addig sütjük amíg elveszti nyers színét, sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a a zöldbabot és a mézet, pár percig így együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tejszín, aprított rozmaringgal ízesítjük, sűrűre forraljuk és belekeverjük a kifőtt tésztát és a ferdén felkarikázott újhagymát.    
Tálaláskor, még egy kevéske mézzel megcsepegtethetjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése