TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 6., szerda

Tekeredik

azŐJÉ bemutatja
CUKKINI '14
episode10
Az utolsó lehetőség(ek)
Reménytelenség és meghátrálás 
vagy 
bölcsesség és  „feladás”
vagy 
okos enged...















CUKKINIVEL TEKERT CSIRKEMELL,
   MÉZES-MUSTÁROS MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé (60-70dkg)
40 dkg cukkini
2 ger. fokhagyma
2 ek. mustár
2 ek. méz
2 dl. tejszín
ékezési keményítő
kapor
bors, só
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk, majd alaposan kinyomkodjuk; zúzott fokhagymával és aprított kaporral ízesítjük.
A csirkemellfiléket felnyitjuk, kiterítjük és kiklopfoljuk; sózzuk, borsozzuk.
A kinyomkodott cukkinit ráterítjük a filékre, l le-(bele)-nyomkodjuk és ügyesen feltekerjük.   
Egy serpenyőben kevéske olívaolajat hevítünk, majd beletesszük a tekercseket, úgy hogy az összeérő, „nyitott felük” legyen alul. A tüzet legyengítjük és fedő alatt 10-15 percig saját gőzében pároljuk.
( Ha így, és ügyesen dolgozunk, akkor nem szabad, hogy a tekercsek szétnyíljanak; amennyiben nem bíznánk magunkban ennyire, fogpiszkálóval összetűzködhetjük őket; de készíthetjük kisebb darabokban, adagonként, pl. kettő darabban is.)
A párolási idő elteltével a tekercseket kiszedjük egy tányérra, lefedjük egy fóliával és félretesszük.
A serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a mézet, aztán felöntjük 2 dl vízzel, beletesszük a mustárt, elkeverjük, kiforraljuk és a tejszínt is hozzáadjuk. A tekercseinket visszahelyezzük a mézes-mustáros párolólébe és még lassan 5-10 percig pároljuk, ezután szükség szerint 1 ek. étkezési keményítővel besűrítjük a mártásunkat és utóízesítjük. 
Én köretként tésztával ajánlom, de párolt rizzsel is pompás eledel.


   











Eme receptemet megleled a GasztroKedvenc magazinban is!

1 megjegyzés:

  1. Nálam is cukkiniőrület van most, ezt ki kell próbálnom - nagyon meggyőző... :P

    VálaszTörlés