TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 18., hétfő

Tészták csak úgy... 3.

Ismét egy Őrülten ötletes felhasználása következik a főzőtöknek...














TÖKÖS LEBBENCS PULYKAHÚSSAL, CITROMOSAN
(tésztaétel)
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 db főzőtök (kb.:1,2 kg+)
1 db zöld húsú paprika
1 kis marék tökmag
1,5 db citrom leve
3 ger. fokhagyma
20-25 dkg lebbencs tészta
fűszerpaprika
őrölt kömény

A pulykamellet kis ujjnyi csíkokra daraboljuk, ráfacsarjuk 1/2 citrom levét, őrölt köménnyel meghintjük és alaposan összekeverjük; minimum fél órát pihentetjük, „pácoljuk”.
A tököt legyaluljuk és a maradék 1 citrom levével átforgatjuk.
A tésztát kifőzzük.
Közben a pulykacsíkokat forró zsiradékon megpirítjuk, majd megsózzuk, rádobjuk a legyalult tököt, a tökmagot, a felcsíkozott zöldpaprikát, az aprított fokhagymát és puhára pároljuk; szükség szerint sózzuk, köménnyel ízesítjük. Párolás közben a tészta főzővízéből egy-két kanálkával lottyintunk hozzá, de ne legyen „túl leveses”.
A kifőtt tésztát egyből a raguba szedjük át; most hintjük meg egy kevéske fűszerpaprikával, és 1-2 perc alatt jól összepároljuk, összeforgatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése