TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 23., szombat

Tészták csak úgy... 4.

Én úgy szégyenlem magam, kérem!
Ismét beleestem abba a „hibába”, hogy nem gondolkodtam az ételen, amit találtam itthon, azt csak úgy összedobtam, nem szaladtam boltba. Tudom jól, ez már unalmas, (állandóan ezt nyomom) de még mindig azt érzem, azt vallom, hogy el kell mondanom...
Nem kell „rágörcsölnünk” egy ételre; főleg akkor nem, ha éhesek vagyunk. 
Szinte mindenből lehet „csak úgy összedobni” valamit ami jó, és a foglakozás elérte célját :)
Valószínűnek tartom, hogy nem tartunk, otthon olyan dolgot amit nem szeretünk, tehát csak össze kell főzni, össze kell .... Bátran, fantáziával, jó étvággyal!
Természetesen ehhez az is szükségeltetik, hogy ne legyünk válogatósak, ne akarjunk olyant, mint a „nagyok”, ne akarjuk olyant, mint amit egyszer itt vagy ott ettünk.
Fogadjuk el, azt hogy ez volt, ez lett belőle.
Higgyétek el, bámulatos dolgok születhetnek így, amikre még büszkék is lehetünk.
...és ezt még hányszor fogjátok hallani tőlem.













 
SONKÁS - CUKKINIS SPAGETTI, RUCCOLÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg spagetti
1 db saláta cukkini
10 dkg minőségi sonka (hajszál vékonyra szeletelt)
1 ek. vaj
ruccola (bőségesen)
olívaolaj
bors, só 
A spagettit kifőzzük.
Közben, vaj és olívaolaj keverékén megpároljuk az apró kockákra vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk.
A sonkát kézzel rusztikus, kis darabkákra szaggatjuk vagy késsel felcsíkozzuk.
A ruccolát felaprítjuk, (ez akár egy egész doboz is lehet), de egy keveset félrerakunk a tálaláshoz, a díszítéshez. 
A sonkát és a ruccolát, csak akkor dobjuk a cukkini közé, amikor a tészta már megfőtt, majd egyből (öblítés, stb. nélkül) rászedjük és alaposan összeforgatjuk.
Színesíthetjük apróra vágott, piros húsú paprikával vagy sárgarépával. 
Tálaláskor parmezánnal vagy grana padano sajttal és a friss ruccolával megszórjuk.


 

 

2 megjegyzés:

  1. Tésztát én szinte mindig így főzök, az a köret, ami van hozzá a hűtőben. Legalább nem unalmas, és tényleg mindig finom! :)
    Nagyon tetszenek az itt található receptek és az egyszerűségük is bejön!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mara!
      Valóban a tészta az egyik dolog amit szinte bármivel lehet kombinálni.
      Imádom! A legkönnyebben készíthető étel, de sajnos, mint azt fent is írtam, mindig hasonlót akarunk mint... és az egyszerűbb, isteni ízek már nem elégítik ki a jó embert :/ :)
      Állítólag egy igazi olasz Mamma 365 féle tésztát tud készíteni, de ha jobban belegondolunk ez nem is olyan nagy művészet. ;)

      Törlés