A nagy titok!
Ez volt itthon.
Ezt dobtam össze, már megint.
MEXIKÓ TEKERCS, KÖMÉNYMAGGAL
1 cs. leveles tészta (270g, 42×24 Tannte Fanny)
35 dkg kukorica (lehet friss, fagyasztott és konzerv is)
1 db kápia paprika (vagy Kaliforniai)
1 p. tejföl (150g)
1 ek. egész kömény(lehet őrölt is)
1/2 db erős paprika (ez most pont elég volt ahhoz, hogy kellemesen csípős legyen, persze ezt mindenki saját felelősségére adagolhatja)
só
A kukoricát megfőzzük. ( Ha konzerv, alaposan lecsepegtetjük.)
A kápia paprikát és a erős paprikát kicsi kockákra vágjuk. (Erős paprika helyett használhatunk chili -port, -pelyhet, vagy Cayenne borsot.)
A tejfölt és a kukoricát összekeverjük, beleszórjuk a többi hozzávalót (a leveles tészta kivételével) és alaposan összekeverjük.
A tésztát kiterítjük, és egyenletesen rákenjük a tölteléket, de a egyik (hosszabbik) szélén hagyunk 2-3 centis részt szabadon, amit enyhén megnevesítünk vízzel, (erre azért van szükség, hogy tekerés után a tésztánk jól összetapadjon) majd ügyesen feltekerjük.
Ezután egy jó éles! késsel (egy-egy határozott mozdulattal) 12 egyforma darabra vágjuk a feltekert tésztát; tepsibe pakoljuk a tetejét vékonyan megkenjük picike vízzel, durva chilipehellyel vagy (és) köménymaggal meghintjük és előmelegített sütőben szépen megsütjük.
(Zárójelben jegyzem meg: célszerűnek tartom a sütőpapír használatát.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése