Végül is majdnem magyaros lett - piros, fehér, zöld - 😃
KELBIMBÓS
CSAVART TÉSZTA
Hozzávalók:
50 dkg
kelbimbó
2 szál
szárzeller
1 fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
1 dob.
darabolt paradicsom konzerv (400g)
4 ek.
balzsamecet
1 ek.
kristálycukor
majoránna
lestyán
só
25 dkg
csavart tészta
Parmesan cagy Grana Padano sajt
A kelbimbót
szükség szerint megtisztítjuk, a külső „csúnyább” leveleket eltávolítjuk; majd
negyedekre vágjuk és forrásban levő sós vízben, 5 percig főzzük, leszűrjük,
hideg vízzel leöblítjük.
A
vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon aranysárgára sütjük.
Közben a
szálzellert vékonyan felszeleteljük, aztán a kelbimbóval együtt a hagymához
adjuk, felöntjük a paradicsommal, balzsamecettel, cukorral, zúzott fokhagymával,
majoránnával, egy kis lestyánnal ízesítjük, megsózzuk, 5-10 percig lassan
rotyogtatva főzzük, ha úgy látjuk, egy kevéske vizet adhatunk hozzá, de nem hígítsuk
túlságosan.
Ez idő alatt
a tésztát kifőzzük, majd összeforgatjuk a raguval.
Tálaláskor Parmesan forgácsokkal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése