TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. november 22., péntek

Kelbimbó és tészta avagy Végül is majdnem

Ma valami zöldséges, paradicsomos, sajtos valamit kívántam, ami nem baj ha kicsit magyaros lenne. (Azért, mert ezek voltak itthon.)
Végül is majdnem magyaros lett - piros, fehér, zöld - 😃


KELBIMBÓS CSAVART TÉSZTA
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 dob. darabolt paradicsom konzerv (400g)
4 ek. balzsamecet
1 ek. kristálycukor
majoránna
lestyán
25 dkg csavart tészta
Parmesan cagy Grana Padano sajt
A kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, a külső „csúnyább” leveleket eltávolítjuk; majd negyedekre vágjuk és forrásban levő sós vízben, 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon aranysárgára sütjük.
Közben a szálzellert vékonyan felszeleteljük, aztán a kelbimbóval együtt a hagymához adjuk, felöntjük a paradicsommal, balzsamecettel, cukorral, zúzott fokhagymával, majoránnával, egy kis lestyánnal ízesítjük, megsózzuk, 5-10 percig lassan rotyogtatva főzzük, ha úgy látjuk, egy kevéske vizet adhatunk hozzá, de nem hígítsuk túlságosan.
Ez idő alatt a tésztát kifőzzük, majd összeforgatjuk a raguval.
Tálaláskor Parmesan forgácsokkal megszórjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése