Na most az úgy történt tegnap, hogy kitaláltam mit akarok enni, aztán nekiálltam a főzésnek... és nálam természetesnek mondható módon, kicsit átalakult az étel.
A változás csak minimális, sőt rá is foghatnánk, hogy ugyanaz lett, mint a "terv", de mégsem.
Ezért nem szeretem előre megmondani, mit fogok főzni.
Képzelhetitek mekkora "kihívás" amikor étlapot írok 😁😁😁
Egyébként ez egy bonyolult recept, jól figyeljetek oda!
TEJSZÍNES-TORMÁS
BORSÓLEVES
SAJTOS VIRSLIKARIKÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg
zöldborsó (fagyos)
2 dl tejszín
1 kis fej
vöröshagyma
2 ek.
csemege torma
1 ek.
kristálycukor
2 ek. liszt
fűszerpaprika
lestyán
só
vaj
1-2 pár sajtos
virsli
A fagyos zöldborsót
bő 1 liter lestyánnal ízesített sós vízben feltesszük főzni, a vöröshagymát
félbevágva melldobjuk.
Amikor a zöldborsó
kellően megpuhult (kivesszük a hagymát) beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a tormát,
vajból és lisztből készült paprikás rántással besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése