Ráadásul 13.-a van és péntek lesz holnap után...🙀
Ebben az időben jól esik az ilyen vigasz 😉
KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT CSEMEGEKARAJ
HAGYMÁS-SZALONNÁS HAJDINAGÁNICÁVAL
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 szál lángolt kolbász
A karajt egy vékony pengéjű késsel, hosszában felszúrjuk (szerintem ha szépen megkérjük a hentest, Ő is megfogja nekünk ezt tenni, csak egy kicsit mosolyognunk kell), majd ügyesen beletoljuk, beletöltjük a kolbászt; rozmaringgal, majoránnával, köménnyel, durva borssal és sóval, alaposan bedörzsöljük, ezután egy forró serpenyőben, kevéske zsiradékon körbe pirítjuk
őrölt kömény
majoránna
majoránna
rozmaring
bors, só
40 dkg hajdina liszt
1 l. víz
1 kis fej vöröshagyma
8-10 dkg kenyérszalonna
rozmaring
só
olaj vagy zsír
tálaláshoz tejföl
bors, só
40 dkg hajdina liszt
1 l. víz
1 kis fej vöröshagyma
8-10 dkg kenyérszalonna
rozmaring
só
olaj vagy zsír
tálaláshoz tejföl
A szépen körbe pirított karajt egy tepsibe tesszük, a húst meglocsoljuk olajjal, alá öntünk kb. 1,5 dl vizet, és fólia alatt, 180 fokon, kb. 70-80 percig sütjük, pároljuk, majd fólia nélkül szépen készre sütjük. (Tűpróbával – szúrópróbával ellenőrizzük! - és amennyiben van rá lehetőségünk, akkor keskenyebb, vékonyabb karajt válasszunk.)
Közben elkészítjük a gánicát.
Közben elkészítjük a gánicát.
A vizet felforraljuk, 1-2 kanál olajjal vagy 1 csapott kanál zsírral, sóval, rozmaringgal ízesítjük.
A forrásban lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, és szép lassú tűzön, folyamatosan kevergetve
(3-5 perc) főzzük, dagasztjuk, (jó masszív, sűrű állaga lesz) majd egy fedővel letakarva, saját gőzében, 30-35 percig pihentetjük.
A szalonnát és a hagymát kis kockákra vágjuk.
A gánicát kicsi felborzoljuk, és kanállal a "kiszaggatva" egy kis zsíron elkezdjük pirítani, amikor már kezd szép színt kapni hozzáadjuk a szalonnát és a hagymát, aztán együtt szép pirosra pirítjuk -a gánica pirítását célszerű több részletben végezni-.
Tálaláskor a gánicára tejfölt kanalazunk.
Naná, hogy nagy kedvencem a póréhagyma csíra sem hiányozhat róla 😉
A szalonnát és a hagymát kis kockákra vágjuk.
A gánicát kicsi felborzoljuk, és kanállal a "kiszaggatva" egy kis zsíron elkezdjük pirítani, amikor már kezd szép színt kapni hozzáadjuk a szalonnát és a hagymát, aztán együtt szép pirosra pirítjuk -a gánica pirítását célszerű több részletben végezni-.
Tálaláskor a gánicára tejfölt kanalazunk.
Naná, hogy nagy kedvencem a póréhagyma csíra sem hiányozhat róla 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése