Ha kezdődik a menü, akkor leves.
Mára a spenótlevest terveztem, aztán ahogy nekiláttam..., egy fél pillanatig azon gondolkodtam, hogy muszáj-e bele a fokhagyma...?
Lényegében csak azért mert így szoktuk meg... így finom... és mert talán fokhagyma nélkül még nem is ettünk...?
Pedig lehet egy kicsit más irányba vinni.. bátran... 😲
Hát, én már nem lepődök meg semmin se 😉
...jut eszembe, első kóstolásra gyanítom MINDENKINEK hiányozni fog a fokhagyma 😋
...jut eszembe, első kóstolásra gyanítom MINDENKINEK hiányozni fog a fokhagyma 😋
TEJES SPENÓTLEVES
ZÖLDSÉGEKKEL ÉS RÓMAI KÖMÉNNYEL
Hozzávalók:
45 dkg spenót (aprított, fagyos)
1 fej vöröshagyma
1 kisebb sárgarépa (10-12 dkg)
1 kisebb petrezselyemgyökér
1 (2) ek. liszt
0,5 l tej
1 ek. cukor
őrölt római kömény
cayenne bors (chili)
lestyán
só
olívaolaj
A vöröshagymát fél- (vagy negyed) karikákra szeleteljük, a sárgarépát és
a gyökeret nagy lyukú reszelőn lereszeljük, de egy éles késsel, vékony csíkokra is vághatjuk.
Egy kevéske olívaolajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a
zöldségeket, 2-3 perc pirítás után megsózzuk, lestyánnal, római köménnyel és
egy egész pici csípőssel ízesítjük, aztán az aprított spenótot is rátesszük, és
egyből felöntjük 6-7 dl vízzel.
– Én a fagyos spenótot előző este fagyóból átteszem a normál hűtőbe, majd
a főzéskor, felhasználásig a konyha hőmérsékleten tartom, és annyira olvad fel,
amennyire felolvad. –
Amikor közepes tűzön felforr, a tejből és a lisztből „habarást”
készítünk és besűrítjük vele a levesünket, utó ízesítjük, egy kanál cukorral (ízlés
szerint) finomítjuk.
Betétnek levesgyöngyöt vagy pirított zsemlekockát kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése