TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. november 18., hétfő

Spenót és tej avagy Ne lepődj meg

Ha hétfő, akkor kezdődik a hét.
Ha kezdődik a menü, akkor leves.
Mára a spenótlevest terveztem, aztán ahogy nekiláttam..., egy fél pillanatig azon gondolkodtam, hogy muszáj-e bele a fokhagyma...? 
Lényegében  csak azért mert így szoktuk meg... így finom... és mert talán fokhagyma nélkül még nem is ettünk...?
Pedig lehet egy kicsit más irányba vinni.. bátran... 😲
Hát, én már nem lepődök meg semmin se 😉
...jut eszembe, első kóstolásra gyanítom MINDENKINEK hiányozni fog a fokhagyma 😋















TEJES SPENÓTLEVES
  ZÖLDSÉGEKKEL ÉS RÓMAI KÖMÉNNYEL
Hozzávalók:
45 dkg spenót (aprított, fagyos)
1 fej vöröshagyma
1 kisebb sárgarépa (10-12 dkg)
1 kisebb petrezselyemgyökér
1 (2) ek. liszt
0,5 l tej
1 ek. cukor
őrölt római kömény
cayenne bors (chili)
lestyán
olívaolaj
A vöröshagymát fél- (vagy negyed) karikákra szeleteljük, a sárgarépát és a gyökeret nagy lyukú reszelőn lereszeljük, de egy éles késsel, vékony csíkokra is vághatjuk.
Egy kevéske olívaolajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, 2-3 perc pirítás után megsózzuk, lestyánnal, római köménnyel és egy egész pici csípőssel ízesítjük, aztán az aprított spenótot is rátesszük, és egyből felöntjük 6-7 dl vízzel.
– Én a fagyos spenótot előző este fagyóból átteszem a normál hűtőbe, majd a főzéskor, felhasználásig a konyha hőmérsékleten tartom, és annyira olvad fel, amennyire felolvad. –
Amikor közepes tűzön felforr, a tejből és a lisztből „habarást” készítünk és besűrítjük vele a levesünket, utó ízesítjük, egy kanál cukorral (ízlés szerint) finomítjuk.
Betétnek levesgyöngyöt vagy pirított zsemlekockát kínálunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése