Meg sem említem, hogy csak egy-két általános, könnyen beszerezhető alapanyag.
Azt, hogy telis-tele van különböző fűszerekkel, na azt nézzétek el nekem, léci 😟
CUKKINIS-KAPROS
PULYKAMELL
Hozzávalók:
60 dkg
pulykamell
1 db saláta
cukkini (25-30 dkg)
1 db
lilahagyma
2 dl tejszín
2 csapott
ek. liszt
kapor
bors, só
kb 3 víz
A
pulykamellet felszeleteljük, - ha gondoljuk finoman megklopfolhatjuk, én nem tettem -, majd sózzuk borsozzuk, és egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon szépen
megsütjük, picit megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
Közben a
cukkinit negyed karikákra daraboljuk, a lilahagymát szintúgy felszeleteljük,
aztán a hússzeletek sütéséhez használt serpenyőbe szórjuk a cukkinit, amit finoman megpirítunk.
Ezután sózzuk,
megszórjuk 2 csapott evőkanál liszttel, hozzáadjuk a lilahagymát, felöntjük
kb.3 deci vízzel és a tejszínnel, elkeverjük; a megsütött hússzeleteket
visszarakjuk a raguba és szép lassan összeforraljuk, sűrűre főzzük, az utolsó
pillanatokban frissen aprított kaporral ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése