TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. november 21., csütörtök

Pulykamell és cukkini avagy Biztos, hogy nem

Drágájim, nem fogom esmét elmondani, hogy egyszerűt, egyszerűen abból ami itthon van. Nem fogom azt mondani, hogy nem kell az a sok cécó, nem kell túlgondolni.
Meg sem említem, hogy csak egy-két általános, könnyen beszerezhető alapanyag.
Azt, hogy telis-tele van különböző fűszerekkel, na azt nézzétek el nekem, léci 😟
















CUKKINIS-KAPROS PULYKAMELL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 db saláta cukkini (25-30 dkg)
1 db lilahagyma
2 dl tejszín
2 csapott ek. liszt
kapor
bors, só
kb 3 víz
A pulykamellet felszeleteljük, - ha gondoljuk finoman megklopfolhatjuk, én nem tettem -, majd sózzuk borsozzuk, és egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon szépen megsütjük, picit megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
Közben a cukkinit negyed karikákra daraboljuk, a lilahagymát szintúgy felszeleteljük, aztán a hússzeletek sütéséhez használt serpenyőbe szórjuk a cukkinit, amit finoman megpirítunk.
Ezután sózzuk, megszórjuk 2 csapott evőkanál liszttel, hozzáadjuk a lilahagymát, felöntjük kb.3 deci vízzel és a tejszínnel, elkeverjük; a megsütött hússzeleteket visszarakjuk a raguba és szép lassan összeforraljuk, sűrűre főzzük, az utolsó pillanatokban frissen aprított kaporral ízesítjük.
Kedvünkre való körettel tálaljuk, ami most nálam párolt rizs.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése