Választásom a bulgurra eset.
A bulgur egyébként és légyegében tört búza.
A közel-keleti illetve a török konyha gyakori és közkedvelt köret eleme, itthon "Török rizsként" is emlegetik.
Vasban és B-vitaminban gazdag, kalóriatartalma kevesebb mint a rizsnek.
Rosttartalma is egész magas pl. egy csésze bulgur a napi szükséglet kb.25%-át is kiteheti.
No, akkor ma az egészségemért is tettem valamit 😁😋
FŰSZERES
GOMBÁS BULGUR
Hozzávalók:
30 dkg
bulgur
30 dkg gomba
2 fej
vöröshagyma
1 db csípős
paprika (ízlés szerint)
1 csapott
ek. őrölt római kömény
1 tk.
kurkuma
1 db
babrélevél
lestyán
só
olívaolaj
A gombát feldaraboljuk, cikkekre vágjuk.
A
vöröshagymát nagyobb darabokra, akár cikkekre szeleteljük.
Egy kevés olívaolajon
megpirítjuk a gombát, amikor kezd szép színt kapni hozzáadjuk a hagymát, majd 1-2
perc múlva a bulgurt.
Megsózzuk,
római köménnyel, és babérlevéllel, lestyánnal, kurkumával valamint ízlésünknek megfelelően csípős
paprikával vagy őrleménnyel ízesítjük és duplája mennyiségű vízzel felöntve,
kis lángon, addig főzzük amíg minimálisra elfő a leve, aztán a tűzről levéve,
fedő alatt, saját gőzében készre pároljuk, mintha rizst készítenénk.
Tálaláskor
fokhagymás-joghurttal meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése