Ennyi.
...és valóban ennyi.
MUSTÁRBA PÁCOLT
CSONTOS KARAJ
ÉDESKÖMÉNNYEL ÉS ALMÁVAL
Hozzávalók:
4 sz. csontos
karaj
4 ek. csípős
mustár (pl. Dijoni vagy Orosz)
őrölt rozmaring
2 db közepes édeskömény
2 db zöld alma
bors, só
olívaolaj
A csontos karajszeleteket
megszórjuk őrölt rozmaringgal, majd szeletenként 1-1 evőkanál csípős mustárral (de
normál mustárba keverhetünk őrölt chilit is) alaposan bedörzsöljük, bemasszírozzuk;
olajba fojtva 1 (akár2) napig érleljük. Grillserpenyőbe szép lassan megsütjük.
Az édesköményt szükség szerint megtisztítjuk (én a szárrészéből max.2-3 centi hagyok
meg, ha hosszúnak találom) az torzsarészét kissé kivágjuk, de csak annyira, hogy
a „levelei” még egyben maradjanak, aztán cikkekre vágjuk és olívaolajon kb. 10
perc alatt -attól függően, hogy milyen „puhára” szeretnénk- sütjük, megpirítjuk.
Az almát gerezdekre
daraboljuk, és az utolsó percekben az édeskömény közé dobjuk; tálalás előtt
sózzuk borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése