TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. november 5., kedd

Édes és csípős avagy Valóban ennyi

A következő receptem ismét példa arra, akár 4 dologból is lehet egyszerűen, finomat készíteni.
Ennyi.
...és valóban ennyi.











MUSTÁRBA PÁCOLT CSONTOS KARAJ
   ÉDESKÖMÉNNYEL ÉS ALMÁVAL
Hozzávalók:
4 sz. csontos karaj
4 ek. csípős mustár (pl. Dijoni vagy Orosz)
őrölt rozmaring
2 db közepes édeskömény
2 db zöld alma
bors, só
olívaolaj
A csontos karajszeleteket megszórjuk őrölt rozmaringgal, majd szeletenként 1-1 evőkanál csípős mustárral (de normál mustárba keverhetünk őrölt chilit is) alaposan bedörzsöljük, bemasszírozzuk; olajba fojtva 1 (akár2) napig érleljük. Grillserpenyőbe szép lassan megsütjük.
Az édesköményt szükség szerint megtisztítjuk (én a szárrészéből max.2-3 centi hagyok meg, ha hosszúnak találom) az torzsarészét kissé kivágjuk, de csak annyira, hogy a „levelei” még egyben maradjanak, aztán cikkekre vágjuk és olívaolajon kb. 10 perc alatt -attól függően, hogy milyen „puhára” szeretnénk- sütjük, megpirítjuk.
Az almát gerezdekre daraboljuk, és az utolsó percekben az édeskömény közé dobjuk; tálalás előtt sózzuk borsozzuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése