Ma sokat kellet (volna) gondolkodom, kicsit bele is zsibbadt az agya a fejem.
Pihentetésképpen -gondoltam- főzök valami fűszeres- aromás- zamatos valamit.
Perdültem-fordultam, aztán felszedtem amit levertem.
Néhány dolgot, amik csak úgy kellették magukat, azokat nem raktam vissza a helyükre, hanem -gondoltam- ha Ti itt kelletitek magatokat, akkor rajta hát gyertek a serpenyőmbe.
No, ezeknek jegyében lett egy kicsit keleti hangulatú a mai étkem.
...legalább is nekem az volt.
KELETI
HANGULATÚ CSIRKERAGU
CURRY-S BASMATI RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
1 fej
vöröshagyma
1 db cukkini
(kb.25 dkg)
1 db
kaliforniai paprika (piros)
2 ger.
fokhagyma
2 ek. liszt
őrölt római
kömény
kapor
25 dkg
basmati rizs
curry por
színes bors
só
A basmati
rizst ezúttal, a normál rizshez hasonlóan készítjük el, azzal a kis
különbséggel, hogy curry porral és durvára őrölt színes borssal is ízesítjük.
A
csirkemellet felkockázzuk, és egy serpenyőben elkezdjük pirítani, közben a vöröshagymát
a cukkinit és a kaliforniai paprikát is felkockázzuk, majd a húshoz adjuk.
Így együtt
pirítjuk még néhány percig, amig egy kicsit „összeesik”, ezután (és csak most)
megsózzuk, római köménnyel és aprított kaporral ízesítjük.
Hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, 2 csapott
evőkanál lisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak
ellepi és szépen összeforraljuk, készre főzzük; – ha ügyesek voltunk, nem sóztuk meg már az elején,
akkor a zöldségek nem puhulnak meg túlságosan, és marad egy
kellemes roppanásuk-.
A ragunkat a rizs tetejére tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése