TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. november 25., hétfő

Pogácsa és magok avagy Má'megent süti

Ezt már igazándiból sohase tudom, sohase fogom, nem lehet, nem akarom, megmagyarázi...
A feladat adott sütit kell sütnöm...












SOKMAGOS PARTY POGÁCSA
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 dl tej
1p. tejföl (175g)
10 dkg vaj
5 dkg élesztő
1 db tojás (+kenés)
10 dkg reszelt Trappista sajt
1 ek. kristálycukor
különféle apró magvak
Az élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet megsózzuk, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd tejföllel, egy tojással és a felfuttatott élesztővel és különféle apró magvakkal alaposan összegyúrjuk, szépen megdagasztjuk. -  Ismét elmondom, a kezünket lisztezzük gyúrás közben és ne a tésztát! - 
Langyos helyen, letakarva 30 percig kelesztjük, aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk,
meghajtogatjuk és ismét kelesztjük, ezt a műveletet ajánlatos legalább kétszer elvégezni.
A hajtogatások után a tésztánkat duplájára kelesztjük, kb. 2 centi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdosuk, kiszaggatjuk, tepsibe pakoljuk, megkenjük tojással és magvakkal megszórjuk.
190-200 fokos sütőben, 20-25 perc alatt szépen megsütjük.
Az apró magvak: lenmag,  fekete és fehér szezámmag, napraforgómag és tökmag kicsit megvagdosva. A mennyiségük szemre - csapott evőkanálnyi, de összetételük és mennyiségük, arányuk változhat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése