Tele van hasznos tápanyagokkal, - A-, B2-, B6-, D-vitamin, kálium, kálcium, vas stb.
Omega3 zsírsav - azaz szívbarát.
Jól beépíthető a fogyókúrás étrendbe - könnyen emészthető, alacsony kalória tartalma.
Temérdek dolgot felsorolhatnák még, de ezeket már mindenki tudja, és én nem fogom többet mondani, biztos, hogy nem, nem fogok kardoskodni mellette, vagy talán mégis 😁
KARDHAL
STEAK
ZÖLDSÉGEKKEL ÉS HAJDINÁVAL
4 szelet
kardhal
35-40 dkg
hajdina
20 dkg
sárgarépa
2 szál
szárzeller
2-3 ger.
fokhagyma
20-25 dkg
koktélparadicsom
2 db
lilahagyma
rozmaring
lestyán
bors, só
olívaolaj
A sárgarépát
és a szárzellert megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, egy kevéske olívaolajon,
finoman megpirítjuk, hozzáadjuk a hajdinát, átforrósítjuk, megsózzuk, zúzott
fokhagymával, lestyánnal, és rozmaringgal ízesítjük, felöntjük a hajdina
mennyiségének megfelelően kb. 2,5-szerese vízzel aztán a rizshez hasonlatosan
készre pároljuk.
A kardhal
szeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenegetjük, olívaolajjal, 15-20 percig
pihentetjük, majd serpenyőben, grillserpenyőben oldalanként 3-4 perc alatt
szépen megsütjük.
– A kardhalra
nagyon is jellemző, hogy ha túlsütjük, rendesen ki tud száradni, ehhez bőven elég
+ 1-2 perc is, van, aki csak 2-2 percig süti oldalanként, hogy a közepén még
maradjon egy kis „nyers” csík. -
A lilahagymát felkarikázzuk és a paradicsomokkal együtt, abban a serpenyőben
amelyikben a hal sült pillanatok alatt áthevítjük, finoman megfonnyasztjuk;
tálaláskor a halszeletekre halmozzuk.
...és egy fontos infó: A nőstények gyorsabban fejlődnek, mint a hímek. 😲
...és egy fontos infó: A nőstények gyorsabban fejlődnek, mint a hímek. 😲
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése