TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. november 20., szerda

Kardhal és hajdina avagy Nem kardoskodom

Drágájim, fogyasszunk hetente legalább egyszer halat, mert finom, egészséges, könnyen és változatosan elkészíthető.
Tele van hasznos tápanyagokkal, - A-, B2-, B6-, D-vitamin, kálium, kálcium, vas stb. 
Omega3 zsírsav - azaz szívbarát.
Jól beépíthető a fogyókúrás étrendbe - könnyen emészthető, alacsony kalória tartalma.
Temérdek dolgot felsorolhatnák még, de ezeket már mindenki tudja, és én nem fogom többet mondani, biztos, hogy nem, nem fogok kardoskodni mellette, vagy talán mégis 😁















KARDHAL STEAK
  ZÖLDSÉGEKKEL ÉS HAJDINÁVAL
4 szelet kardhal
35-40 dkg hajdina
20 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
2-3 ger. fokhagyma
20-25 dkg koktélparadicsom
2 db lilahagyma
rozmaring
lestyán
bors, só
olívaolaj
A sárgarépát és a szárzellert megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, egy kevéske olívaolajon, finoman megpirítjuk, hozzáadjuk a hajdinát, átforrósítjuk, megsózzuk, zúzott fokhagymával, lestyánnal, és rozmaringgal ízesítjük, felöntjük a hajdina mennyiségének megfelelően kb. 2,5-szerese vízzel aztán a rizshez hasonlatosan készre pároljuk.
A kardhal szeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenegetjük, olívaolajjal, 15-20 percig pihentetjük, majd serpenyőben, grillserpenyőben oldalanként 3-4 perc alatt szépen megsütjük.
– A kardhalra nagyon is jellemző, hogy ha túlsütjük, rendesen ki tud száradni, ehhez bőven elég + 1-2 perc is, van, aki csak 2-2 percig süti oldalanként, hogy a közepén még maradjon egy kis „nyers” csík. -   
A lilahagymát felkarikázzuk és a paradicsomokkal együtt, abban a serpenyőben amelyikben a hal sült pillanatok alatt áthevítjük, finoman megfonnyasztjuk; tálaláskor a halszeletekre halmozzuk.

...és egy fontos infó: A nőstények gyorsabban fejlődnek, mint a hímek. 😲





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése