CSIRKEMELL PIKÁNS MÁRTÁSBAN,
PÁROLT HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4 ek. mustár
4 ek. tejföl
2 ek. liszt
petrezselyemzöld
chili (pehely)
só
olívaolaj és vaj
hajdinakása
A csirkemellet felszeleteljük, forró olívaolaj és vaj keverékén, finoman megpirítva, elősütjük, megsózzuk. A serpenyőből kiszedve, fóliával letakarva, félre rakjuk.
A tejfölt és a mustárt, 2 dl vízzel kikeverjük.
A petrezselyem zöldjét durvára aprítjuk.
A visszamaradt zsiradékon 2 evőkanál lisztet elkavarunk, (ha a szükség úgy kívánja ,pici olajat adhatunk hozzá) felöntjük a tejfölös-mustáros vízzel, elkavarjuk simára, visszarakjuk bele a hússzeleteket, és lassan forralva sűrűre főzzük. Közben aprított chilivel ízesítjük, és a petrezselyemzölddel frissítjük.
(Ízlésünknek megfelelően hígíthatjuk, vagy sűríthetjük.)
Párolt hajdinával tálaljuk, de természetesen, más köret is megfelel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése