TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 26., kedd

Csirke és pikáns avagy Egyszerűen, de jól

A nagy titok, abban rejlik, hogy minél egyszerűbben kell összeválogatni az alapanyagokat és ízesítőket, és az sem baj ha néha ez meglepőnek tűnik.















CSIRKEMELL PIKÁNS MÁRTÁSBAN, 
           PÁROLT HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4 ek. mustár
4 ek. tejföl
2 ek. liszt
petrezselyemzöld 
chili (pehely)
olívaolaj és vaj
hajdinakása
A csirkemellet felszeleteljük, forró olívaolaj és vaj keverékén, finoman megpirítva, elősütjük, megsózzuk. A serpenyőből kiszedve,  fóliával letakarva,  félre rakjuk.
A tejfölt és a mustárt, 2 dl vízzel kikeverjük.
A petrezselyem zöldjét durvára aprítjuk.
A visszamaradt zsiradékon 2 evőkanál lisztet elkavarunk, (ha a szükség úgy kívánja ,pici olajat adhatunk hozzá) felöntjük a tejfölös-mustáros vízzel, elkavarjuk simára, visszarakjuk bele a hússzeleteket, és lassan forralva sűrűre főzzük. Közben aprított chilivel ízesítjük, és a petrezselyemzölddel frissítjük.
(Ízlésünknek megfelelően hígíthatjuk, vagy sűríthetjük.)
Párolt hajdinával tálaljuk, de természetesen, más köret is megfelel.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése