TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 29., péntek

Brokkoli és tészta avagy Ez van. Na és?!

Egyszer már írtam arról, hogy érdekes módon a brokkoli, az fél kiló.
Van amikor több, és van amikor kevesebb szárrésszel. 
Ma, belenyúltam rendesen, ezért a csőben sült brokkolim szépen át alakult.
Na és?!
Egyébként vannak nagyvilági éttermek, ahol a brokkoli szárból, előkelő, előételeket kínálnak, amit természetesen, keményen meg kell fizetni..
Én meg vettem vagy 20 dekát egész jó áron 😄














RICOTTÁS-FOKHAGYMÁS 
  RAKOTT TÉSZTA, BROKKOLIVAL
Hozzávalók:
1 db brokkoli (50 dkg)
20 dkg fusilli - színes (orsó tészta)
25 dkg ricotta 
10 dkg reszelt sajt (nálam most, ementáli)
1 p. tejföl (175 g)
4 ger. fokhagyma
oregánó
bors, só
2 x 4 ek. olívaolaj + kenés
zsemlemorzsa
A tésztát kifőzzük.
A ricottát, 4 evőkanál olívaolajjal, zúzott fokhagymával, oregánóval, borssal és sóval kikeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a tésztát.
Egy kis tepsit (kb. 18x27) , olívaolajjal kikenünk, és finoman kihintjük zsemlemorzsával, aztán a tésztát, ügyesen, egyenletesen eloszlatva beleborítjuk.
A brokkolit, kicsi rózsáira szedjük (ha kell eldaraboljuk), a szárrészről, szükség szerint eltávolítjuk a fás részt (héját) a többit pedig kis kockákra daraboljuk.
Egy edényben, sós vízeben elkezdjük főzni a szár kockákat, amikor felforr, beleszórjuk a rózsákat, 3-5 percig főzzük, és egyből "jeges"vízben lehűtjük, tehát blansírozzuk.
A tejfölt, 4 evőkanál olívaolajjal, a reszelt sajt felével és pici sóval összekeverjük és beleforgatjuk a brokkolit
A tészta tetejét betakarjuk brokkolival és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra elmelegített sütőben (légkeverés) 25-30 perc alatt szépen összesütjük.
Paradicsom salátával vagy tejföllel kiegészítve kínáljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése