Egyszer már írtam arról, hogy érdekes módon a brokkoli, az fél kiló.
Van amikor több, és van amikor kevesebb szárrésszel.
Ma, belenyúltam rendesen, ezért a csőben sült brokkolim szépen át alakult.
Na és?!
Egyébként vannak nagyvilági éttermek, ahol a brokkoli szárból, előkelő, előételeket kínálnak, amit természetesen, keményen meg kell fizetni..
Én meg vettem vagy 20 dekát egész jó áron 😄
RICOTTÁS-FOKHAGYMÁS
RAKOTT TÉSZTA, BROKKOLIVAL
Hozzávalók:
1 db brokkoli (50 dkg)
20 dkg fusilli - színes (orsó tészta)
25 dkg ricotta
10 dkg reszelt sajt (nálam most, ementáli)
1 p. tejföl (175 g)
4 ger. fokhagyma
oregánó
bors, só
2 x 4 ek. olívaolaj + kenés
zsemlemorzsa
A tésztát kifőzzük.
A ricottát, 4 evőkanál olívaolajjal, zúzott fokhagymával, oregánóval, borssal és sóval kikeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a tésztát.
Egy kis tepsit (kb. 18x27) , olívaolajjal kikenünk, és finoman kihintjük zsemlemorzsával, aztán a tésztát, ügyesen, egyenletesen eloszlatva beleborítjuk.
A brokkolit, kicsi rózsáira szedjük (ha kell eldaraboljuk), a szárrészről, szükség szerint eltávolítjuk a fás részt (héját) a többit pedig kis kockákra daraboljuk.
Egy edényben, sós vízeben elkezdjük főzni a szár kockákat, amikor felforr, beleszórjuk a rózsákat, 3-5 percig főzzük, és egyből "jeges"vízben lehűtjük, tehát blansírozzuk.
A tejfölt, 4 evőkanál olívaolajjal, a reszelt sajt felével és pici sóval összekeverjük és beleforgatjuk a brokkolit
A tészta tetejét betakarjuk brokkolival és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra elmelegített sütőben (légkeverés) 25-30 perc alatt szépen összesütjük.
Paradicsom salátával vagy tejföllel kiegészítve kínáljuk.
Paradicsom salátával vagy tejföllel kiegészítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése