TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 28., csütörtök

Fenyőalja és rizike avagy Akit szeretnek a lányok, annak jó!

Akit szeretnek a nők, annak még jobb!
De igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok...
Ez egy nóta.
A valóság pedig az, hogy azok a legjobban boldog, boldogok, akiket szeretnek szomszédok! 
Na kérem, így jutottam egy szép mennyiségű, Fenyőalja gombához vagy aki úgy ismeri Ízletes rizikéhez és valószínűnek tartom, hogy lehet más elnevezése is. ha valaki tud ilyenről, ossza meg velünk, velem, nekem, nekünk 😁















SAVANYKÁS, RIZIKELEVES, 
        NAGY TÉSZTÁVAL
Hozzávalók: 
40 dkg ízletes rizike (mifelénk=fenyőalja)
1 fej vöröshagyma 
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fűszerpaprika
kömény
bors, só
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és  a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával és annyi vízzel felöntve ami épp ellepi,  pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bő egy liter vízzel felöntve, forrásig főzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára  főzzük. A végén, borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással, berántjuk.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése