1. - Ehhez hasonló dologgal már találkoztam, egy Szakácsmustra alkalmával, a legendás Julia Child receptjei közt, amit el is készítettem, igaz, ott és akkor padlizsánnal, paradicsommal.
2. - A napokban akadtam rá a Twist facebook oldalán egy játékra, amelyben (milyen érdekes) Twist termékekkel kell étkeket alkotni. ...és itt lehet lájkolni !!! Kösziköszi
...és ha igen, akkor miért ne 😉
Bevallom őszintén, füstölt sprotnit szeretem volna vásárolni, de balga szemeim elkalandoztak egy bájos eladólányon, és rossz helyre nyúltam; mármint a konzervek között és így natúr sprotni került a kosaramba. (amit egyébként az eladólánytól kaptam 😁😏mármint a kosarat) A reggelim így is frankó lett, de azért legközelebb füstölttel fogom készíteni, merthogy lesz még ilyen reggelim, az tuti Twist.
BATÁTA "PIZZA" SPROTNIVAL
Hozzávalók:
4 szelet, 1 centi vastagra vágott batáta karika, nagyobb, szélesebb fajta (a mostani kb. 8-9 centi átmérőjű volt, de kisebb is lehet, és akkor több jön ki belőle, mármint több darab)
'1 dob. (160 g) sprotni
1 db mozzarella
kapribogyó
kakukkfű
chili pehely
só
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, belepakoljuk a batáta (édes burgonya) karikákat, megsózzuk; 220 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
Ezután a sprotniról leöntjük a levét, aztán halacskákat elhelyezzük, elosztjuk a batáta karikákon (az sem baj, ha a halakat picit megtördeljük), finoman megszórjuk kakukkfűvel és egy csepp sóval. A mozzarellát rátördeljük a "pizzáinkra", néhány szem kapribogyót teszünk rá, és ismét kakukkfűvel valamint chili pehellyel hintjük meg. A sütőbe visszatolva, újabb 10-15 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése