TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 27., szerda

Nyulica és krumpli avagy Most a legjobb

Egy szezonális leves, még tegnapról 😉














NYULICÁS BURGONYALEVES
így talán többen ismerik
RÓKAGOMBÁS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15-20 dkg rókagomba (mifelénk nyulica)
1 kisebb fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
1/2 p. tejföl 
fűszerpaprika
rozmaring
liszt
bors, só
A rókagombát megtisztítjuk, és kedvünkre kisebbre vagy csak felekre, negyedekre (ez a gombák méretétől függ) daraboljuk.
A  burgonyát megpucoljuk és kb. 1,5 centis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát és a szárzellert felaprítjuk, és együtt üvegesre sütjük, majd rátesszük a gombát, 3-4 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és hozzáadjuk a burgonyát. Rozmaringgal ízesítjük és vízzel felöntve puhára főzzük, majd tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése