TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 12., kedd

Tojás és nokedli avagy Az egyszerű, egyszerűen feldobva

Ma hót egyszerű napot tartottam, és ez igaz volt a főzésre is, de nem én lennék, ha olyan egyszerű és hagyományos lenne minden.
Végül is ez inkább csak egy ötlet, azért hogy láttyátuk feleim szümtükkel, egy kis Fantáziával, Bátorsággal ki lehet lépni a szokványból. 













ÍZELETES TOJÁSOS NOKEDLI, 
   KOLBÁSSZAL ÉS UBORKÁVAL
Hozzávalók:
4 adag nokedli vagy galuska
20 dkg parasztkolbász
20 dkg paprika
10 dkg csemegeuborka
4-6 db tojás
tejföl
bors, só
A kolbászt apró kockákra vágjuk és egy kevéske zsíron átmelegítjük, amíg szépen kiadja színét, aztán hozzáadjuk az időközben szintén kockára vágott paprikát és a felkarikázott uborkát.  Egy-két percig együtt pirítjuk őket, majd jöhet a nokedli amivel alaposan átforgatjuk, a nokedlit átforrósítjuk. A tojásokat sóval, borssal ízesítve elhabarjuk és ráöntjük a nokedlire, ízlésünk szerint szaftosra, vagy szárazabbra sütjük.
A tetején tejföllel koronázva tálaljuk, és remélem ez nem csak az én mánián 😉



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése