TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 6., szerda

Csirke és tök avagy Tudják, hogy tökös vagyok

Valószínűleg elterjedt, hogy tökös csávó vagyok.
...mert a tökök jönnek, kapom, ahogy kapom, adom, de ezt már mondtam egyszer, és szerintem még fogom, ha már egyszer jönnek a tökök.  
Különben meg, nó koment 😉















TÖKÖS-PAPRIKÁS CSIRKERAGU, 
   KRÉMSAJTTAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db kisebb, zsenge főzőtök (kb. 80 dkg)
50 dkg paprika
1 fej vöröshagyma
2 db natúr tömlős sajt (vagy tejszínes)
friss kapor
kömény
fűszerpaprika
liszt
4 adag hajdinakása
A csirkemellet centis kockákra daraboljuk, és így járunk el a megtisztított, kimagozott tökkel, a kicsumázott paprikával és a hagymával is, a kaprot felaprítjuk.
Egy serpenyőben, forró zsiradékon elkezdjük a hús pirítását, ahogy elveszti nyers színét kifehéredik, hozzáadjuk a hagymát és együtt pirítjuk tovább.
Amikor már szépen pirul, jöhet a paprika és a tök, amikkel szintén néhány percig pirítjuk még, majd megsózzuk, köménnyel ízesítjük, és meghintjük kevéske fűszerpaprikával, elkeverjük és felöntjük 2 deci vízzel, és nagyjából 10 percig főzzük, rotyogtatjuk. Aztán legyengítjük, belekeverjük a sajtot, az aprított kaprot, jól összeforraljuk, lisztszórásos sűrítéssel kívánt állagúra sűrítjük, bár szerintem nem kell, hogy "túl szaftos" legyen, ellenkező esetben akinek úgy jobban tetszik, habarhatja is. Ügyeljünk arra, hogy a tök kellemes roppanós maradjon!
Közben elkészítjük a hajdinakását, és forrón tálaljuk a raguval.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése