TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 22., péntek

Karfiol és kolbász avagy Egy leves, kiigazítva

A legjobb zöldséglevesbe is kell egy kis hús 😉😁














KARFIOLLEVES, KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
1 db karfiol (kb. 50 dkg)
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
1 pár debreceni (vékonyabb fajta v. cserkész kolbász)
lestyán (és zeller zöldje)
őrölt kömény
fűszerpaprika
liszt
A vöröshagymát  felaprítjuk, és kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A megtisztított sárgarépát félkarikákra, a zellert pedig kockákra daraboljuk, és a hagymához adjuk; pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, őrölt köménnyel, lestyánnal ízesítjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, szükség szerint elvagdossuk kisebb darabokra; a zöldséges alapot meghintjük picike fűszerpaprikával, hozzáadjuk a karfiolt és egyből felöntjük vízzel.
Egy evőkanál lisztből világos rántást készítünk.
Amikor a zöldségek kellően megpuhultak, beleszórjuk az időközben karikára vágott kolbászt, hozzáadjuk a rántást, és  jól kiforraljuk.
Szerencsés esetben aprított zeller zölddel frissítjük.




  

2 megjegyzés: