KARFIOLLEVES, KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
1 db karfiol (kb. 50 dkg)
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
1 pár debreceni (vékonyabb fajta v. cserkész kolbász)
lestyán (és zeller zöldje)
őrölt kömény
fűszerpaprika
liszt
só
A vöröshagymát felaprítjuk, és kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A megtisztított sárgarépát félkarikákra, a zellert pedig kockákra daraboljuk, és a hagymához adjuk; pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, őrölt köménnyel, lestyánnal ízesítjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, szükség szerint elvagdossuk kisebb darabokra; a zöldséges alapot meghintjük picike fűszerpaprikával, hozzáadjuk a karfiolt és egyből felöntjük vízzel.
Egy evőkanál lisztből világos rántást készítünk.
Amikor a zöldségek kellően megpuhultak, beleszórjuk az időközben karikára vágott kolbászt, hozzáadjuk a rántást, és jól kiforraljuk.
Anyukám is mindig ezt mondta a húsról.
VálaszTörlés...na ugye, hogy ugye :)
Törlés