TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 15., péntek

Bárány és zsálya avagy Csak néhány hozzávaló, a javából

Tegnap mellesleg,  fagyasztó "takarítást" is végeztem, és a többféle régészeti lelet mellett, egész jó dolgokat is találtam, úgyhogy, jövő héten,  pompás kis dolgokat fogok készíteni, és mint mindig a lehető legegyszerűbben. 
Az első példa erre, a következő mannám, sallang nélkül.















BÁRÁNYCOMB, ZSÁLYÁVAL PÁCOLVA
  ÉS ZÖLDBORSÓS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
4 szép szelet báránycomb
80 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó
1-5 dl fehérbor
5 dkg vaj
tej
zsálya
színes bors

A combszeleteket 1-1 teáskanál magos mustárral alaposan bedörzsöljük; majd legalább egy napig, hűtőben, zsályalevélkékkel, olajba fojtva pácoljuk.
Egy serpenyőben (a szükség szerint átszűrt pácolajon), lassan mindkét oldaláról 4-5 percig sütjük, majd a fehérborral felöntve, fedő alatt kívánt puhaságúra pároljuk, megsózzuk. 
A burgonyapürét, a hagyományos módon készítjük el, és a végén külön főzött zöldborsót adunk hozzá, illetve zsályával is ízesítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése